Ετοίμασα τέλεια Αλμυρά Muffins με Σολoμό και Άνιθο για πρωϊνό. (ναι θα κρατηθώ και δεν θα φαω κανένα τωρα)

Η συνταγή φτιάχνει 12 τεμάχια. Προετιμασία: 10′.  Χρόνος ψησίματος 30′-40′

Υλικά

  • 4 αβγά
  • 200ml ηλιέλαιο
  • 100γρ πλήρες στραγγιστό γιαούρτι
  • Αλάτι (1-2 τσιμπιές)
  • 300γρ Αλεύρι(για ολες τις χρησεις)
  • 1/2 κουταλάκι γλυκου ξερή μαγιά
  • 1/2 κ.γ. σόδα φαγητού
  • 200γρ καπνιστό Σολωμο
  • άνιθο

Πώς τα φτιάχνουμε

  1. Βάζουμε σε ενα ταψί για μάφινς χαρτάκια ψησίματος.
  2. Χτυπάμε τα αβγά καλά και ριχνουμε το ηλιέλαιο, πρόσθετουμε το γιαούρτι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι, την μαγιά και την σόδα & ανακατεύουμε ξανα.
  4. Ψιλοκόβουμε τον σολομό και τον άνιθο και τα βάζουμε και αυτα στο μίγμα.
  5. Ανακατεύουμε καλά και με ενα κουταλι βάζουμε το μίγμα στα χαρτάκια ψησίματος και μεσα στον προθερμασμένο φούρνο

Ψήνουμε σε αέρα 30-40 λεπτά στους 180οC

ΜΥΣΤΙΚΟ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ: Συνοδεύστε τα μάφινς με τυρί κρέμα: Ανοίξτε τα στην μέση όσο ειναι ζεστά και αλείψτε με μια γεναία μερίδα τυρί κρέμα. ΥΠΕΡΟΧΑ!!

0
ΤΕΛΕΙΟ
0
0
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes