Τι να πω για αυτην την συνταγή; Θα πω, πώς ειναι ιδανική και εύκολη συνταγή για “μόστρα” στο έτερον ήμισυ ενα πρωινό που θα ξυπνήσεις πιο μπροστά και θες να εντυπωσιάσεις με τις… μαγειρικές σου ικανότητες!  Θα πω επίσης πως εισαι ψεύτης/ψεύτρα γιατι ειναι πανεύκολη και φυσικά ξέρω πως δεν θα το μαρτυρήσεις… άντε ας όψεται ο έρωτας σε συγχωρώ βρε!  Γράψε λοιπόν προσεκτικά:

Υλικά

για δύο κούπες τορτίγιας:

  • 2 φύλλα πίτα τορτίγια
  • 1/2 κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμενο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 αβγό
  • 2 λουκάνικα τ.φρανκφούρτης κομμένα σε ροδέλες
  • 100γρ γκούντα καπνιστή τριμμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
  • πιπέρι

 

Πώς το φτιάχνουμε

Θα σπάσω κούπες:

Προθερμένουμε τον φούρνο στους 190οC. Βάζουμε δυο μικρά γυάλινα βαζάκια ανάποδα σε ενα ταψί και καλύπτουμε απο πανω με μια τορτίγια διπλώνοντας τα πλαϊνά μερη ωστε να σχηματίσουμε ενα βουναλάκι ή μια ανάποδη κούπα. Λαδόνουμε πολυ λίγο τις πίτες με μία χαρτοπετσέτα (ή ενα πινέλο). Τα  ψήνουμε για λίγο λιγότερο απο 6-7 λεπτά εαν τα θέλουμε στο χρώμα της τορτίγιας μας ή  για 10+ λεπτά εαν τα θέλουμε πολυ κρατσανά και καλοψημένα.

Η γέμιση:

  1. Σε ένα τηγάνι βαζουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα λουκάνικα και το κρεμμύδι, τρίβουμε φρέσκο πιπερι και τα ροδίζουμε μας για 5 λεπτά.
  2. Αφου μαραθεί το κρεμμύδι χτυπάμε το αυγό καλά και το ρίχνουμε το τηγάνι
  3. Σειρά εχουν τα τυριά, αφού εχει μαγειρευτεί και το αυγό μας.
  4. Λίγο πρίν λιώσει τελείως η γκούντα μας, βγαζουμε το μίγμα απο την φωτιά και γεμίζουμε τις κούπες μας.

Μυστικό: δέν αφήνουμε να λιώσει η γκούντα τελείως γιατι ειναι λιπαρό τυρί και βγάζει πολύ λάδι.

 

Στην άκρη βαλε και λιγη σαλατούλα μην τα φοβασαι τα πράσιναδια ντε! Και… απολαύσε τα κομπλιμέντα απο το αμόρε. Ναι, με ευχαριστείς το ξέρω.