Το Βελούδινο Ρυζόγαλο που δε θα καταλάβεις οτι είναι Vegan, με τίποτα!
Μανα μου, εσύ που δεν έχεις ιδιαίτερες διατροφικές προτιμήσεις, αυτή η συνταγή ειναι ΚΑΙ για σένα. Σου λέω δεν ειναι μόνο για τις νηστείες ή για τους βίγκαν και όσους εχουν δυσανεξία στα γαλακτοκομικά. Δοκίμασέ το και πάθε την πλάκα σου!
Στα BONUS αυτής της συνταγής για Vegan Ρυζόγαλο, ειναι πως γλιτώνεις τις θερμίδες του γάλακτος διότι το φτιάχνεις με φυτικά γάλατα όπως το γάλα σόγιας, αμυγδάλου ή το αγαπημένο μου γάλα βρώμης.
Τσέκαρε τις φωτογραφίες μου στο instagram! @kserotiefages
Αν αποφεύγεις το αγελαδινό γάλα επειδή σου προκαλεί προβλήματα, όπως φούσκωμα, ακμή ή δυσπεψία, σίγουρα θα εχεις δοκιμάσει τα αλλα φυτικά γάλατα και δεν εχεις ενθουσιαστεί.
Σε νιώθω αγάπη μου, κι εγω το ίδιο εκανα ώσπου ανακάλυψα το γάλα βρώμης το οποίο ακόμα και σκέτο, μου θυμίζει το “κανονικό” γάλα.
Βέβαια όταν τα αναμιγνύω σε συνταγές, μου φαίνονται πανω κατω ίδια όλα τα φυτικά γάλατα. Πώς γίνεται αυτό; Λογικά η γεύση αναμιγνύεται με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.
Εαν είσαι βίγκαν και γλυκατζού/ τζής δοκίμασε αυτή τη φοβερή συνταγή μου για Vegan pancake με ταχίνι
Vegan Ρυζόγαλο , Το Βελούδινο
Υλικά
- 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου (ή αλλο φυτικό που σας αρέσει, πχ βρώμης ή σόγιας)
- 200 γρ. ζάχαρη λευκή ή καστανή
- 100 γρ. ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
- 2 φιαλίδια βανιλίνη
- 3 κ.σ. corn flour(κόρν φλάουρ)
Οδηγίες
- Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός απο το corn flour σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε το μίγμα σε χαμηλή φωτιά να βγάζει ατμούς αλλα να μή κοχλάζει για 30 λεπτά ώσπου να μαγειρευτεί το ρύζι.
- Ανακατεύουμε συχνά για να μη κολλήσει και καεί το ρύζι στον πάτο της κατσαρόλας.
- Στα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε το corn flour. Η διαδικασία για να μη σβολιάσει οταν το ρίξουμε στην κατσαρόλα ειναι η εξής: Βάζουμε τις 3 κουταλιές σε ένα μπόλ με 5-6 κουταλιές νερό και ανακατεύουμε. Έπειτα ρίχνουμε το νερουλό μίγμα στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε καλά και θα δούμε το ρυζόγαλο αμέσως να πήζει σε μορφή κρέμας.
- Απολαμβάνουμε σερβίροντας με μπόλικη κανέλα.