1 λίτρογάλα αμυγδάλου(ή αλλο φυτικό που σας αρέσει, πχ βρώμης ή σόγιας)
200γρ.ζάχαρη λευκή ή καστανή
100γρ.ρύζι Καρολίναή γλασέ
2φιαλίδιαβανιλίνη
3κ.σ.corn flour(κόρν φλάουρ)
Οδηγίες
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός απο το corn flour σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε το μίγμα σε χαμηλή φωτιά να βγάζει ατμούς αλλα να μή κοχλάζει για 30 λεπτά ώσπου να μαγειρευτεί το ρύζι.
Ανακατεύουμε συχνά για να μη κολλήσει και καεί το ρύζι στον πάτο της κατσαρόλας.
Στα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε το corn flour. Η διαδικασία για να μη σβολιάσει οταν το ρίξουμε στην κατσαρόλα ειναι η εξής: Βάζουμε τις 3 κουταλιές σε ένα μπόλ με 5-6 κουταλιές νερό και ανακατεύουμε. Έπειτα ρίχνουμε το νερουλό μίγμα στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε καλά και θα δούμε το ρυζόγαλο αμέσως να πήζει σε μορφή κρέμας.