Το ένα αρωματικό φυτό που πρέπει να έχετε φρέσκο σε γλάστρα.

18

Δεν είναι άλλο απο την κοινή Ελληνική Ρίγανη!

Σίγουρα σας έχει τύχει σε εστιατόριο να μοσχοβολά το πιάτο σας και να νοιώθετε πως δοκιμάζετε κάτι το υπέροχα γευστικό που δεν ξανα φάγατε ποτε! Η μυρωδιά αλλα και η γεύση του βοτάνου αυτού είναι πολυ συνηθισμένη στην χώρα μας, όλοι την εχουμε σπίτι μας αλλα συνήθως σε ξερή μορφη, η οποία συνοδευει υπέροχα τα φαγητά μας αλλα κανει και τους ψήστες μας να φουσκώνουν απο υπερηφάνεια όταν η παρέα τους κανει κομπλιμέντα για το ψησιμό τους. Είναι το κοινό μυστικό λοιπόν η νοστιμάδα της ρίγανης. Σας λεω λοιπόν πως φρέσκια θα την απολαύσετε ακόμη πιο πολύ, διότι βγάζει και τα υπέροχα έλαια της στο φαϊ μας και η μυρωδιά πιστεψτε με ειναι υπερ πολλαπλάσια της ξερής.

Απο λίγες πληροφορίες ακόμη που βρήκα στην wikipedia η Ρίγανη έχει πάρα πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες, με κυριότερη (γνωστή φαρμακευτικά) δραστική ουσία την καρβακρόλη.

Επίσης: “Είναι αντιδιαρροϊκή, αντιφλεγμονώδης, βακτηριοκτόνα. Υπό μορφή αφεψημάτων χρησιμοποιείται για την ατονία των εντέρων, αποχρεμπτικό για το βήχα, βοηθάει στην υπέρταση και την αρτηριοσκλήρυνση. Το αιθέριο έλαιο της ρίγανης (οριγανέλαιο) χρησιμοποιείται για τον πονόδοντο. Η ρίγανη έχει 12 φορές περισσότερο αντιοξειδωτική δράση από το πορτοκάλι, 30 από την πατάτα και 42 από το μήλο. Επίσης με λίγη ρίγανη στην τροφή των πτηνών σας κρατάτε τις αρρώστιες μακριά τους..” Πηγή:https://goo.gl/EMaHx6

“Μία άλλη κύρια χρήση της είναι κατά των χρόνιων ρευματισμών. Οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν τη θεραπευτική της αξία και τη χρησιμοποιούσαν πίνοντας το τσάι της σε κολικούς και εξωτερικά σε πρηξίματα και για το στραβολαίμιασμα.”Πηγή:https://goo.gl/EMaHx6

Γιαυτό όταν βρεθείτε ξανά κοντά σε ένα θερμοκήπιο πόλης, μπήτε και ζητήστε μία γλάστρα ρίγανης!

 

0
ΤΕΛΕΙΟ
0
0
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close
Μάνα μου! .
Ξέρω τι Έφαγες Πέρσι το Καλοκαίρι © Copyright 2025. All rights reserved.
Close