Αυτή είναι μία τάρτα πασπαρτού! Με την ίδια συνταγή σε τετράγωνο ταψί έχω φτιάξει μπάρες μπανάνας (banana bars). Η βάση της είναι απλή και γρήγορη σε 10 λεπτά και η γέμιση είναι τόσο απλή που είναι έτοιμη με ένα χτύπημα. ΔΕΝ ψήνουμε τη βάση από πριν όπως σε άλλες τάρτες, ρίχνουμε τη γέμιση μέσα και την ψήνουμε μαζί με τη γέμιση! Τόσο απλά!

Τάρτα με Τυρί και Σοκολάτα

Τάρτα Μπανάνα

Με την ίδια συνταγή σε τετράγωνο ταψί έχω φτιάξει μπάρες μπανάνας (banana bars). Η βάση της είναι απλή και γρήγορη σε 10 λεπτά
No ratings yet
Εκτύπωσε τη συνταγόλα Αποθήκευσε την στο Pinterest Βαθμολόγησε ή Άφησε σχόλιο
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 minutes
Χρόνος Μαγειρέματος: 40 minutes
Μερίδες : 10 μερίδες
Θερμίδες / μερίδα: 393kcal

Υλικά

Για τη βάση

Για την κρέμα μπανάνα

  • 170 γρ. χυμό μπανάνας
  • 3 φιαλίδια βανιλίνη
  • 2 αβγά
  • 75 γρ. μαργαρίνη
  • 20 γρ. corn flour(κόρν φλάουρ) (νισεστέ)

Οδηγίες

  • Φτιάχνουμε τη ζύμη τάρτας πασπαρτού(για γλυκά ή αλμυρά) όπως θα τη βρούμε στη συνταγή που σου δίνω για τη μόνη ζύμη τάρτας που χρειάζεσαι. ΔΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ. ΠΑΤΑ ΕΔΩ
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέραΓια να φτιάξουμε την κρέμα, σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη με έναν αβγοδάρτη
  • Λιώνουμε και προσθέτουμε τη μαργαρίνη(προσοχή να μην καίει όταν τη ρίξουμε στα αβγά και μαγειρευτούν)Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά
  • Βουτυρώνουμε την ταρτιέραΑπλώνουμε τη βάση της τάρτας μας με έναν πλάστη και τη μεταφέρουμε στην ταρτιέρα, εάν θέλετε αυτό το στάδιο το κάνετε και με το χέρι σας σπάζοντας σε μικρά μπαλάκια τη ζύμη στο σκεύος σας και απλώνοντας με τα δάχτυλα μέχρι τις άκρες.
  • Με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες στη βάση και τα τοιχώματα της τάρτας
  • Ρίχνουμε το μίγμα,  και το ψήνουμε για 35′-40′
  • Όταν ψηθεί η τάρτα μας, πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη ή λιωμένη σοκολάτα και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για μία ώρα

Μικρά Μυστικά

Προσοχή στη θερμοκρασία του φούρνου! Την πρώτη φορά που την έψησα στους 180°C η τάρτα έπιασε μια λεπτή “ψωμένια” κρούστα από πάνω. Τη δεύτερη φορά την έψησα στους 160°C και έμεινε η κρέμα γυαλιστερή και όμορφη.

Διατροφικές Πληροφορίες

Serving: 1κομμάτι (απο τα 10) | Θερμίδες: 393kcal | Υδατάνθρακες: 4γρ. | Πρωτεΐνη: 1γρ. | Λιπαρά: 8γρ. | Κορεσμένα Λιπαρά: 2γρ. | Πολυακόρεστα Λιπαρά: 2g | Μονοακόρεστα Λιπαρά: 3g | Trans Λιπαρά: 1γρ. | Χολιστερόλη: 37mg | Αλάτι: 16mg | Κάλιο: 43mg | Φυτικές Ίνες: 1γρ. | Σάκχαρα: 2γρ. | Vitamin A: 54IU | Vitamin B12: 1µg | Vitamin D: 1µg | Ασβέστιο: 7mg | Σίδηρος: 1mg
Μοιρασέ το στο Facebook Σχολίασε , Ρώτα με κάτι ή Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!
0
ΤΕΛΕΙΟ
0
0
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία




Close
Μάνα μου! .
Ξέρω τι Έφαγες Πέρσι το Καλοκαίρι © Copyright 2025. All rights reserved.
Close