Τα Σφολιατίνια της Αυτοκρατορίας της σούπας
Ναι, το ευκολότερο συνοδευτικό για σούπες έφτασε. Δε χρειάζεσαι ψωμιά πλέον για να απολαυσεις την υγρή ευλογία που έφτιαξες με τα χρυσά χεράκια σου.
Σου παρουσιάζω την συνταγάρα μου για τα ΑΠΟΛΥΤΑ “Σφολιατίνια της αυτοκρατορίας της σούπας”!
Είναι συνταγή της τεμπέλας, δηλαδή χρησιμοποιείς ετοιμο φύλο σφολιάτας απο το σουπερμάρκετ, ανακατεύεις σε ενα μπολ μουστάρδα και τυρί κρέμα, αλέιφεις, κόβεις σε λωρίδες, τις στριφογυρνάς και τις ρολάρεις σε κεφαλοτύρι. Τα ψήνεις για 5 λεπτά και εχεις μοναδικό συνοδευτικό.
Σου το υπογράφω, πανεύκολη συνταγή ιδανική για όλες τις σούπες, χωρίς ψιλά γράμματα. Ή και με ψιλά γράμματα (αυτή την έτοιμη σούπα ABC στο φακελάκι. Αυτό ήταν κακό χιουμοράκι… χαχα)
Μία άλλη ιδέα ειναι να τα φτιάξεις για να τα προσφέρεις σαν συνοδευτικό κρασιού στο σπίτι με παρέα. Το έπιασες το νόημα, έχεις πάντα σφολιάτα στην κατάψυξη και φτιαχνεις σε λιγοτερο απο μισή ώρα αυτά τα απίθανα σφολιατίνια.
Σφολιατίνια με Τυρί
Εκτύπωσε τη συνταγόλα Αποθήκευσε την στο Pinterest Βαθμολόγησε ή Άφησε σχόλιοΥλικά
- 1 φυλλο σφολιάτα
- 100 γρ. τυρί κρέμα τύπου φιλαδέλφια
- 5 κ.σ. μουστάρδα
- 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- πιπέρι προαιρετικά
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μουστάρδα με το τυρί κρέμα Αν μας αρέσει προσθέτουμε και πιπέρι χονδροτριμμένο (ή καυτερή πιπεριά αποξηραμένη και τριμμένη – μπούκοβο)
- Ξεδιπλώνουμε όλο το φύλλο σφολιάτας (το έχουμε ήδη ξεπαγώσει)
- Αλείφουμε με το μίγμα τυριού παντού τη σφολιάτα
- Κόβουμε σε 10 μεγάλες λωρίδες, τις στριφογυρνάμε όπως στη φωτογραφία παρακάτω
- Τις πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι απο όλες τις πλευρές
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 12 λεπτά στον αέρα (ή 220°C για 12 λεπτά στις αντιστάσεις)