Ψητός σολομός (πες τον και Σολωμό με ωμέγα μάνα μου, χαχα) στον φούρνο με σάλτσα πέστο. Είναι από τα φαγητά που από τότε που τα ανακάλυψα απορώ πως άντεχα χωρίς αυτή τη γεύση τόσα χρόνια!
Και να σου πω και κάτι μάνα μου; ΝΑΙ είναι εύκολο και γρήγορο. Γιατί όταν γυρίζω από τη δουλειά θέλω να φάω σε μισή ωρίτσα μπροστά στο νετφλιξάκι μου.
Τσέκαρε τις φωτογραφίες μου στο Instagram εδώ
Ώσπου να βγάλεις βρακί, να κάνεις ένα μπάνιο σαν άνθρωπος ΤΣΟΥΠ, έτοιμο το φαγητό. 😅 ΥΓ: δεν είναι υποχρεωτικό να φοράς βρακί εξαρχής για να φτιάξεις τη συνταγή, να ξέρεις.
Για τη συνταγή αυτή είτε φτιάχνεις την τέλεια σάλτσα πέστο που σου έχω σε συνταγή εδώ ή αγοράζεις ένα βαζάκι έτοιμη από το σουπερμάρκετ.
Ψητός Σολομός με Σάλτσα Πέστο
Υλικά
- 4 φιλέτα σολομό φρέσκα ή κατεψυγμένα και αποψυγμένα από πριν
- 4 κ.σ. Σάλτσα πέστο για τη σπιτική συνταγή πάτα εδώ, αλλιώς χρησιμοποίησε έτοιμη του εμπορίου.
Οδηγίες
- Τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα ταψί. Εάν έχουν πέτσα θα πρέπει να είναι προς τα κάτω, δηλαδή να ακουμπάει στο ταψί.
- Στην πάνω πλευρά του σολομού αλείφουμε τη σάλτσα πέστο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 μόνο λεπτά.
- Σερβίρουμε με σαλάτα