Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
–
+
servings
Ψητός Σολομός με Σάλτσα Πέστο
Ψητός σολομός στον φούρνο με σάλτσα πέστο. Είναι από τα φαγητά που από τότε που τα ανακάλυψα απορώ πως άντεχα χωρίς αυτή τη γεύση τόσα χρόνια!
5
from 1 vote
Εκτύπωση
Αποθήκευσε στο Pinterest
Πιάτο:
Κυρίως Γεύμα
Κουζίνα:
Ελληνική, Ιταλική
Keyword:
pesto, psari, psito, saltsa, solomos, πέστο, σολομός, στον φούρνο, ψάρι
Χρόνος Προετοιμασίας:
5
minutes
Χρόνος Μαγειρέματος:
15
minutes
Συνολικός Χρόνος:
20
minutes
Μερίδες (μπορείς να προσαρμόσεις):
4
φιλέτα σολομού
Θερμίδες:
300
kcal
Συντάκτης:
Γιώργος Γιαννέλος Γκανιάτσας
Υλικά
▢
4
φιλέτα
σολομό
φρέσκα ή κατεψυγμένα και αποψυγμένα από πριν
▢
4
κ.σ.
Σάλτσα πέστο
για τη
σπιτική συνταγή πάτα εδώ
, αλλιώς χρησιμοποίησε έτοιμη του εμπορίου.
Οδηγίες
Τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα ταψί. Εάν έχουν πέτσα θα πρέπει να είναι προς τα κάτω, δηλαδή να ακουμπάει στο ταψί.
Στην πάνω πλευρά του σολομού αλείφουμε τη σάλτσα πέστο.
Ψήνουμε σε
προθερμασμένο
φούρνο στους 180°C για 15 μόνο λεπτά.
Σερβίρουμε με σαλάτα
Διατροφικές Πληροφορίες
Serving:
1
φιλέτο
|
Θερμίδες:
300
kcal
|
Υδατάνθρακες:
1
γρ.
|
Πρωτεΐνη:
34
γρ.
|
Λιπαρά:
16
γρ.
|
Κορεσμένα Λιπαρά:
3
γρ.
|
Πολυακόρεστα Λιπαρά:
4
g
|
Μονοακόρεστα Λιπαρά:
4
g
|
Χολιστερόλη:
95
mg
|
Αλάτι:
217
mg
|
Κάλιο:
833
mg
|
Φυτικές Ίνες:
1
γρ.
|
Σάκχαρα:
1
γρ.
|
Vitamin A:
375
IU
|
Vitamin B12:
5
µg
|
Ασβέστιο:
45
mg
|
Σίδηρος:
1
mg
Μοιρασέ το στο Facebook
Έφτιαξες τη Συνταγή;
Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention"
@kserotiefages
και θα το μοιράσω!