Ρεβιθάδα απο την Σίφνο
Μία πολύ απλή νησιώτικη συνταγή για ρεβίθια φούρνου, θέλει αρκετές ώρες για να ετοιμαστεί αλλά η νοστιμιά ειναι απερίγραπτη. Εάν έχετε φούρνο με ξύλα στο χωριό είναι και πολύ οικονομική!
Εκτύπωσε τη συνταγόλα
Αποθήκευσε την στο Pinterest
Βαθμολόγησε ή Άφησε σχόλιο
Μερίδες : 3 Άτομα
Υλικά
- 250 γρ ρεβίθια ξηρά
- 1 κ.γ. αλεύρι για ολες τις χρήσεις
- 1 μεγάλο κρεμμύδι χονδροκομμένο
- 1 φύλλο δάφνη
- 1 κλωνάρι ρίγανη φρέσκια
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 6 τοματάκια τυπου “βελανίδι”
- 1 λίτρο νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα
- λεμόνι για το σερβίρισμα
- ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ρεβιδια με το αλεύρι. Γεμίζουμε με κρύο νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν όλο το βράδυ.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C
- Ξεπλένουμε τα ρεβίθια, τα βάζουμε στη γάστρα μας, ρίχνουμε το κρεμμύδι, την δάφνη και την φρέσκια ρίγανη, το ελαιόλαδο και νερό.
- Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε στους 200° C.
- Αφου περάσουν δύο ώρες χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180° C. Βγάζουμε την γάστρα, αλατοπιπερώνουμε το φαγητό, ρίχνουμε τα ντοματάκια και το ξαναβάζουμε για ακόμη 2 ώρες ή ώσπου να μαλακώσουν τα ρεβίθια μας και να δέσουν τα υγρά σε μία ωραία σάλτσα.
- Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λιγο φρέσκο ελαιόλαδο, πάπρικα και λίγο φρεσκοστυμμένο λεμόνι.
Μικρά Μυστικά
Η παραδοσιακή συνταγή γίνεται μέσα σε ξυλόφουρνο χρησιμοποιώντας μία κεραμική γάστρα. Εάν δεν έχετε τιποτα απο αυτά χρησιμοποιήστε τον ηλεκτρικό φούρνο σας και μία γάστρα ή ένα μικρό ταψί που θα κλείσετε με αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα καλά απο πανω.
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!
You already used all votes