Τα γνωστά μας “devilled eggs” μεταμφιεσμένα σε χαλασμένα για το αγαπημένο μας χάλογουιν!
Πανεύκολη συνταγή που εντυπωσιάζει. Το σίγουρο είναι πως πολλοί απο την παρέα δεν θα θελουν να δοκιμάσουν γιατί η εμφάνιση ειναι απόλυτα πειστική… αλλα σου λέω μανα μου, αυτοί χάνουν!
Μπορεί να τα έκανα να μοιάζουν χαλασμένα, αλλα είναι σούπερ φρέσκα και σούπερ νόστιμα. Εάν δεν έχεις δοκιμάσει ούτε την κανονική συνταγή για devilled eggs, θα σου περιγράψω ττην διαδικασία.
Αφαιρούμε απο καλά βρασμένα αβγά τους κρόκους αφου τα κόψουμε στα δύο. Φτιάχνουμε μια κρέμα με τους κρόκους, μαγιονέζα, λίγο ξίδι και μουστάρδα. Την ξαναβάζουμε στο κέντρο απο τα αβγά και απολαμβάνουμε την απίστευτη λιχουδιά.
Ήταν απο τα νο1 finger food στα πάρτυ των ’90s και ’00s. Καιρός να τα δοκιμάσεις, εχεις μείνει πίσω σου λέω!
Χαλασμένα Αβγά (Halloween)
Εκτύπωσε τη συνταγόλα Αποθήκευσε την στο Pinterest Βαθμολόγησε ή Άφησε σχόλιοΥλικά
- 6 αβγά
- 4 κ.σ. μαγιονέζα
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. ξίδι
- Αλάτι – πιπέρι
- χρώμα ζαχαροπλαστικής μπλέ και πράσινο
- μαυροσούσαμο (προαιρετικά, για στολισμό)
Οδηγίες
- Βράζουμε τα αβγά για 10 λεπτά ωστε να γίνουν σφιχτά.
- Ετοιμάζουμε σε ενα μπολ με νερό το πράσινο χρωμα ζαχαροπλαστικής. 5 σταγόνες χρώμα σε 700γρ νερό είναι αρκετά, αλλα μπορείτε να το κάνετε και με το μάτι αρκει να εχει αρκετό χρώμα. Η ποσότητα χρώματος διαφέρει ανάλογα την ποιότητα που θα επιλέξετε.Για εύκολο καθαρισμό εκτός απο το μπόλ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια σακούλα κουζίνας οπως εγώ. Προσοχή πάντα μέσα στο μπόλ για να μη σκιστεί και ποιος σας ακούει μετα… χαχα
- Σπάμε τα αβγά σε πολλά σημεία στο κέλυφος και τα τοποθετούμε στο χρώμα για 30 λεπτά. θέλουμε να εισχωρήσει το χρώμα στις ρωγμές και να δημιουργήσει σχέδιο.
- Καθαρίζουμε τα αβγά και τα κόβουμε στη μέση. Αφαιρούμε τους κρόκους σε ενα ξεχωριστό μπολ.
- Στο μπολ με τους κρόκους τοποθετούμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το ξίδι και 2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής μπλέ. Ανακατεύουμε καλά και είναι έτοιμη η κρεμα-γεμιση.
- Γεμίζουμε τα αβγά εκεί οπου ηταν ο κρόκος με την κρέμα. χρησιμοποιούμε ενα κορνέ για να κάνουμε εφέ, αλλα και με ενα κουτάλι είναι μιά χαρά.
- Πασπαλίζουμε με μαυροσούσαμο και σερβίρουμε κάνοντας τρομακτικούς ήχους μάγισσας.