Συνταγή για το καλύτερο, πιο αρωματικό, ευκολότερο brownie σοκολάτας φτιαγμένο σε ένα μπολ χωρίς πολύ κόπο και εξειδικευμένα εργαλεία κουζίνας. Εξου και η ονομασία “της τεμπέλας”. 🙂 Μαστιχωτό μέσα με έντονη σοκολατένια γεύση. Φτιάξτε το και απολαύστε.
Θα χρειαστούμε μία μεσαία φόρμα για κεικ ή ένα μικρό ταψάκι (π.χ. 25Χ30cm), λαδόκολλα. Ώρα προετοιμασίας: 20′, Ώρα ψησίματος: 25-30′
Υλικά
- 200γρ. κουβερτούρα
- 200γρ. σταγόνες σοκολάτας(chocolate chips)
- 180γρ. βούτυρο αγελαδινό(και λίγο για το ταψί)
- 2 φιαλίδια σκόνη βανίλια
- 3 αβγά
- 300γρ. ζάχαρη λευκή
- 200γρ. αλεύρι
- 40γρ κακάο σκόνη(και λίγο για το ταψί)
Πώς το φτιάχνουμε
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Λιώνουμε την σοκολάτα: Μέθοδος 1) Ψιλοκόβουμε τα 200γρ. κουβερτούρα και το βούτυρο σε κυβάκια και τα βαζουμε σε ένα μεγάλο μεταλλικό ή γυαλινο μπολ το οποίο το τοποθετούμε πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει χωρίς το νερό να ακουμπάει στο μπολ (μέθοδος μπεν μαρί). Μέθοδος 2) Μία πιο ευκολη μεθοδος να λιώσουμε σοκολάτα ειναι με το φουρνάκι μικροκυμάτων αν έχουμε. Βάζουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο κομμενα σε μικρα κομματακια μέσα σε ενα μπολ και ζεσταίνουμε για 15-20 δεύτερα, βγάζοντας καθε φορα για να ανακατέψουμε ώσπου να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας.
- Αφού λιώσει το βούτυρο και η σοκολάτα, αφαιρούμε το μπολ από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα, τη ζάχαρη ανακατεύοντας πολύ καλά.
- Ρίχνουμε μέσα στο μπολ τα αυγά και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο ενσωματώνοντας καλά στο μίγμα.
- Προσθέτουμε τα 200 γρ. σοκολάτα σε σταγόνες και τα ανακατεύουμε και αυτά (εάν δεν έχετε σοκολάτα σε σταγόνες, κόψτε κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος και ρίξτε στο μίγμα σας θα γίνει εξίσου τέλειο. θέλουμε απλα την υφή της ολόκληρης σοκολάτας όταν δαγκώνουμε το κομμάτι μας)
- Στο ταψί μας βάζουμε λαδόκολλα καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα, την βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με το κακάο όλη την επιφάνεια
- Ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε στο φούρνο για 25-30 λεπτά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει (μη κάνεις ζαβολιές για να μην σπασει και τρίβεται), το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε όπως είναι ή με λιωμένη σοκολάτα, παγωτό, άχνη ζάχαρη, και ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας.
Μυστικά: Μήν αντικαταστήσετε το βούτυρο με μαργαρίνη ή λάδι ούτε την άσπρη ζάχαρη με καστανή. Το αποτελεσμα θα ειναι την δευτερη μερα να γίνει σκληρό το brownie σας και να μην τρώγεται.
Δοκιμάστε το ζεστό με παγωτό! ζεστάνετε στο φουρνάκι μικροκυμάτων ένα κομμάτι brownie και σερβίρετε το με παγωτό βανίλια.
You already used all votes