Υπέροχος αρακάς κοκκινιστός λαδερός! Κλασική συνταγή μαμαδίστικη!
Οι περισσότεροι τον αγαπάμε παρόλο που ανήκει στην απεχθή ομάδα των λαδερών. Σαν πιτσιρίκια φυσικά ουκ ολίγες φορές έχουμε ακούσει την μανούλα να μας απειλεί δίχως έλεος: “θα-το-φας-με-το-ζορι-γιατι-μετα-δεν-εχει-παγωτο” η σωστή απάντηση ήταν: “ΚΑΝΕ-ΑΡΑΚΑ-ΝΑ-ΤΟΝ-ΦΑΩ” 😂😂
ΥΓ: ακόμα δεν τρελαίνομαι για μπάμιες χαχα
ΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟ “ΠΛΟΠ” απο τη διαφήμιση του αρακά στα 90’ς;;;
Συνταγή για 2 (μεγάλες) μερίδες φαγητού.
Υλικά
- Μία μικρή συσκευασία (450γρ) κατεψυγμένου αρακά
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε κύβους
- 2 κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο
- 120ml (ή ½ φλυτζάνι τσαγιού) ελαιόλαδο
- 400γρ ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
- 50γρ τοματοπολτό
- ¼ κ.γ. ζάχαρη
- 100ml λευκό κρασί ή ρετσίνα
- λίγο ζωμό λαχανικών (εάν δεν έχετε δικό σας βάλτε 1 κύβο του εμπορίου)
- αλάτι, πιπέρι
Πώς το φτιάχνουμε
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με την πατάτα και τον τοματοπολτό με την ζάχαρη, για 5 λεπτά
- Προσθέτουμε τον αρακά οπως ειναι κατεψυγμένος και ανακατεύουμε ωσπου να απορροφηθουν τα υγρά.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τον άνιθο και αλάτι, πιπέρι αναλογα τα γούστα μας.
- Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και το κρασί και σιγοβράζουμε για 30′ περίπου μεχρι να εξατμιστουν τα υγρά και να πήξει η σάλτσα του φαγητού μας.
- Διακοσμήστε το πιάτο σας με λίγο ξύσμα λεμονιού. Τα αρώματα ειναι υπέροχα!
Εάν χρησιμοποιήσετε κύβο εμπορίου διαλύστε τον σε 4-5 κουταλιές τις σούπας νερό πριν τον ρίξετε στην κατσαρόλα σας
You already used all votes