Εύκολο και αφράτο παγωτό σοκολάτα.
Η γεύση του, θυμίζει μαμαδίστικες τούρτες στα τέλη του ’80, αρχές ’90. Τότε που η θεία Μαρίκα με τη βάτα αεροδρόμιο και τη ριχτή έντονη κίτρινη πουά μπλούζα, χτυπούσε με το μίξερ χειρός τη σαντιγί να αφρατέψει ενώ άκουγε “ΖΙΓΚ ΖΑΓΚ – Νάι Νάι” στο κασετόφωνο.
Το καλύτερο φυσικά ήταν όταν μας έδινε να γλείφουμε τα σύρματα του μίξερ στο τέλος. Αχ πόσο το περίμενα το σύρμα!!!
Τώρα που σε ενέπνευσα με το κατάλληλο σκηνικό θα σου πω και δυό λόγια για το παγωτό σοκολάτα.
Είναι αφράτο και δεν χρειάζεται να βγαίνει απο την κατάψυξη για ανακάτεμα συνέχεια λόγω της φυτικής κρέμας για σαντιγί που χρησιμοποιούμε. Άν όμως το βγάλεις και το ανακατέψεις και 2-3 φορές ανα μισή ώρα θα εκπλαγείς απο την υφή της κρέμας!! Για τη γεύση δε θα σου πω τίποτα. Δοκιμασέ το!
Ακου το άσμα να μπείς στο κλίμα και βγάλε το μίξερ απ το ντουλάπι.
Αφράτο Παγωτό Σοκολάτα!
Υλικά
- 500 γρ Φυτική κρέμα γάλακτος πχ KRE TORRE VEGETALCREM
- 500 ml φρέσκο γάλα 3,5% λιπαρά
- 400 γρ ζαχαρούχο γάλα
- 6 κ.σ. κακάο σκόνη (γεμάτες)
- 2 σφηνάκια λικέρ (προαιρετικά)
Οδηγίες
- Βάζουμε την φυτική κρέμα στον κάδο του μίξερ. Χρησιμοποιώντας το εξάρτημα σύρμα, χτυπάμε στην ανώτερη ταχύτητα μέχρι να γίνει αφράτη η σαντιγί.
- Μειώνουμε ταχύτητα στο μισό και σταδιακά προσθέτουμε το κακάο, το ζαχαρούχο γάλα και το γάλα εναλλάξ συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να γίνει αφράτο. Προορατικά βάζουμε 2 σφηνάκια από λικέρ της αρεσκείας μας.
- Αδειάζουμε σε μεταλλικό δοχείο(πχ φόρμα του κέικ), διακοσμούμε με τρούφα σοκολάτα ή πολύχρωμη και τοποθετούμε στην κατάψυξη.