Κοτόπουλο στη Λαδόκολλα
Άλλη μια λαδοκολλάδικη συνταγή έρχεται στο φως αυτού του μπλόγκ, μάνα μου! Κοτόπουλο στη Λαδόκολλα (φιλετάκια). Είναι το αγαπημένο για πολλούς. Ιδανικό για δίαιτα και πανεύκολο στην προετοιμασία του. Και για εσένα που δεν κάνεις δίαιτα σου έχω μια φανταστική σάλτσα που θα φτιάξεις με το ζουμί που βγάζουν τα λαχανικά!
Τσέκαρε τις φωτογραφίες μου στο Instagram! @kserotiefages
Μία σειρά εύκολων συνταγών “της Τεμπέλας” με γρήγορο και νόστιμο σπιτικό φαγητό σε λαδόκολλα στον φούρνο. Τις έχω ονομάσει λαδοκολλάδικες συνταγές (δηλαδή της λαδόκολλας) γιατί είναι πολύ αστείο όνομα και δεν κρατήθηκα. Μου το επέβαλε το χιούμορ μου μάνα μου, πως το λένε; χαχα
Με αφορμή τη δίαιτα μου, χρειάζεται να μαγειρεύω γεύματα σε μετρημένες ποσότητες αποκλειστικά για εμένα. Δηλαδή Λαδόκολλα για ένα άτομο. Μπορείς φυσικά να πολλαπλασιάσεις τα υλικά της συνταγής για μία ολόκληρη οικογένεια. Στο μπλόγκ μου το κάνεις αυτό εύκολα και αυτόματα σε κάθε συνταγή μου, απλά γράφοντας τα άτομα που θέλεις στη συνταγή και πολλαπλασιάζονται αντίστοιχα και τα υλικά.
Έχεις όρεξη για ψάρι τελικά; Σε έχω, μάνα μου! Δες εδώ συνταγή για γλώσσα φιλέτο στη λαδόκολλα
Φιλετάκια Κοτόπουλο στη Λαδόκολλα
Εξοπλισμός που Χρειάζεσαι
- Λαδόκολλα
- Αλουμινόχαρτο
Υλικά
- 300 γρ. κοτόπουλο φιλέτο
- 2 κολοκυθάκια μέτρια
- 1 μελιτζάνα μοβ μακριά (όχι τη μαύρη με τα σπόρια)
- 2 καρότα
- ⅓ κ.γ. πιπέρι
- ⅓ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. κάρυ
- ½ κ.γ. πάπρικα
- 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα μουστάρδας με μέλι(εάν δεν κάνουμε διατροφή)
- το ζουμί που θα βγάλουν τα λαχανικά (200 ml, εαν δεν ειναι αρκετό συμπληρώνουμε νερό και μισό κύβο ζωμού εμπορίου)
- 1 κ.σ. corn flour(κόρν φλάουρ)
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. μέλι
Οδηγίες
- Τοποθετούμε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί και από πάνω ένα φύλλο λαδόκολλα.
- Κόβουμε σε χονδρά κομμάτια τα λαχανικά μας αλλά και το κοτόπουλο ώστε να δημιουργήσουμε μικρά φιλετάκια.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
- Ψήνουμε στους 200°C για 30 λεπτά.
Για τη σάλτσα μουστάρδας με μέλι(εάν δεν κάνουμε διατροφή)
- Αφού αφαιρέσουμε το φαγητό από τη λαδόκολλα φτιάχνουμε μια πεντανόστιμη σάλτσα για το φαγητό μας. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υγρά που μείνανε από τα λαχανικά. Εάν δε βγαίνουν 200ml, προσθέτουμε νερό και μισό κύβο ζωμού του εμπορίου.
- Προσθέτουμε το μέλι και τη μουστάρδα
- Διαλύουμε σε ένα ποτήρι το corn flour με 3κ.σ. νερό και το προσθέτουμε και αυτό στο μίγμα.
- Ανακατεύουμε, και αφού έρθει σε βρασμό και δέσει η σάλτσα είναι έτοιμη. Δοκιμάζουμε το αλάτι στο τέλος και ανάλογα τα γούστα μας το προσαρμόζουμε.