Γλώσσα Ψάρι στη Λαδόκολλα με Λαχανικά
Αυτή είναι η πρώτη συνταγή μου από μία σειρά συνταγών “της Τεμπέλας” με γρήγορο και νόστιμο σπιτικό φαγητό σε λαδόκολλα στον φούρνο.
Την ξεκινάω με αφορμή τη δίαιτα μου. Χρειάζεται να μαγειρεύω γεύματα σε μετρημένες ποσότητες αποκλειστικά για εμένα. Δηλαδή Λαδόκολλα για ένα άτομο. Μπορείς φυσικά να πολλαπλασιάσεις τα υλικά της συνταγής για μία ολόκληρη οικογένεια. Στο μπλόγκ μου το κάνεις αυτό εύκολα και αυτόματα σε κάθε συνταγή μου, απλά γράφοντας τα άτομα που θέλεις στη συνταγή και πολλαπλασιάζονται αντίστοιχα και τα υλικά.
Είναι τόσο εύκολες, γρήγορες και με βολεύουν τόσο πολύ! Τις έχω ονομάσει λαδοκολλάδικες συνταγές (δηλαδή της λαδόκολλας) γιατί είναι πολύ αστείο όνομα και δεν κρατήθηκα. Μου το επέβαλε το χιούμορ μου μάνα μου, πως το λένε; χαχα
Τσέκαρε τις φωτογραφίες μου στο Instagram! @kserotiefages
Ξεκινάμε με Γλώσσα Ψάρι στη Λαδόκολλα με Λαχανικά, και θα ακολουθήσουν συνταγές με μπριζόλες, κεφτέδες, κοτόπουλο, άλλα ψάρια, γαρίδες. Όλα στη λαδόκολλα και στον φούρνο.
Πρωτεΐνη σε συνδυασμό με λαχανικά με μετρημένα τα λιπαρά που χρειάζεται για να ψηθούν ώστε να είναι “ΟΚ” για τη δίαιτά μου. Ωστόσο, σου δίνω και TIPS για σαλτσούλες εάν θέλεις να τα νοστιμίζεις με λίγες θερμίδες παραπάνω, σε περίπτωση που δεν κάνεις δίαιτα σαν εμένα.
Εάν ψηνόσουν για ψάρι πανέ στον φούρνο ιδανικό για τους μικρούς μπόμπιρες, δες εδώ! Γλώσσα ψάρι πανέ στον φούρνο με μουστάρδα
Γλώσσα Ψάρι στη Λαδόκολλα με Λαχανικά
Εξοπλισμός που Χρειάζεσαι
- Αλουμινόχαρτο
- Λαδόκολλα
Υλικά
- 2 τεμ γλώσσα ψάρι φιλέτα, καθαρισμένα. Φρέσκα ή κατεψυγμένα και αποψυγμένα (περίπου 300γρ)
- 1 κούπα αρακά κατεψυγμένο (200γρ)
- ½ κρεμμύδι σε φέτες
- 6 τοματάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 κλωναράκια Φρέσκια ρίγανη (ή μαϊντανό/άνηθο δηλαδή κάποιο φρέσκο αρωματικό)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Σάλτσα Ψαριού/λαχανικών (εάν δεν κάνουμε διατροφή)
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μέλι
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. νερό
- 1 πρέζα αλάτι (1γρ)
- 1 πρέζα πιπέρι (1γρ)
Οδηγίες
Προετοιμασία
- Ξεπαγώνουμε τα φιλέτα γλώσσας από την προηγούμενη ημέρα, τοποθετώντας τα σε ένα πιάτο και τα αφήνοντάς τα στο ψυγείο να ξεπαγώσουν. Εάν έχουμε αγοράσει φρέσκα φιλέτα από τον ψαρά μας, παραλείπουμε αυτό το βήμα.
Τη μέρα που θα τα μαγειρέψουμε
- Κόβουμε ένα φύλλο λαδόκολλας και ένα φύλλο αλουμινόχαρτο σε μέγεθος ενός ταψιού.
- Τα τοποθετούμε μέσα στο ταψί. Το αλουμινόχαρτο θα είναι από κάτω και η λαδόκολλα από πάνω. Δηλαδή το φαγητό μας θα ακουμπάει στη λαδόκολλα.
- Προσθέτουμε τον αρακά όπως είναι κατεψυγμένο, το σκόρδο, το φρέσκο αρωματικό (φρέσκια ρίγανη/άνηθο κτλ) και τα λαχανικά (κρεμμύδια, ντοματίνια). Από πάνω προσθέτουμε τα φιλέτα ψαριού. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε και το ψάρι και τα λαχανικά.
- Κλείνουμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200°C
- Στα τελευταία 10 λεπτά ανοίγουμε τη λαδόκολλα να πάρει χρώμα το φαγητό.
- Εάν δε φτιάξουμε τη σάλτσα παρακάτω, στο σερβίρισμα περιχύνουμε με δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και λεμόνι. Μπορούμε να φάμε και με απλή μουστάρδα που δεν έχει θερμίδες
Για τη σάλτσα ψαριού
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι ή σεϊκερ, και τα χτυπάμε. Περιχύνουμε το φαγητό και απολαμβάνουμε.