Είναι τόσο εύκολες, γρήγορες και με βολεύουν τόσο πολύ! Τις έχω ονομάσει λαδοκολλάδικες συνταγές (δηλαδή της λαδόκολλας) γιατί είναι πολύ αστείο όνομα και δεν κρατήθηκα. Μου το επέβαλε το χιούμορ μου μάνα μου, πως το λένε; χαχα
2τεμγλώσσα ψάριφιλέτα, καθαρισμένα. Φρέσκα ή κατεψυγμένα και αποψυγμένα (περίπου 300γρ)
1κούπααρακάκατεψυγμένο (200γρ)
½κρεμμύδισε φέτες
6 τοματάκια
1σκελίδασκόρδο
3κλωναράκιαΦρέσκια ρίγανη (ή μαϊντανό/άνηθο δηλαδή κάποιο φρέσκο αρωματικό)
2κ.σ.ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Σάλτσα Ψαριού/λαχανικών (εάν δεν κάνουμε διατροφή)
5κ.σ. ελαιόλαδο
1κ.γ.μέλι
2κ.σ.μουστάρδα
3κ.σ.χυμό λεμονιού
2κ.σ.νερό
1πρέζααλάτι(1γρ)
1πρέζαπιπέρι(1γρ)
Οδηγίες
Προετοιμασία
Ξεπαγώνουμε τα φιλέτα γλώσσας από την προηγούμενη ημέρα, τοποθετώντας τα σε ένα πιάτο και τα αφήνοντάς τα στο ψυγείο να ξεπαγώσουν. Εάν έχουμε αγοράσει φρέσκα φιλέτα από τον ψαρά μας, παραλείπουμε αυτό το βήμα.
Τη μέρα που θα τα μαγειρέψουμε
Κόβουμε ένα φύλλο λαδόκολλας και ένα φύλλο αλουμινόχαρτο σε μέγεθος ενός ταψιού.
Τα τοποθετούμε μέσα στο ταψί. Το αλουμινόχαρτο θα είναι από κάτω και η λαδόκολλα από πάνω. Δηλαδή το φαγητό μας θα ακουμπάει στη λαδόκολλα.
Προσθέτουμε τον αρακά όπως είναι κατεψυγμένο, το σκόρδο, το φρέσκο αρωματικό (φρέσκια ρίγανη/άνηθο κτλ) και τα λαχανικά (κρεμμύδια, ντοματίνια). Από πάνω προσθέτουμε τα φιλέτα ψαριού. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε και το ψάρι και τα λαχανικά.
Κλείνουμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200°C
Στα τελευταία 10 λεπτά ανοίγουμε τη λαδόκολλα να πάρει χρώμα το φαγητό.
Εάν δε φτιάξουμε τη σάλτσα παρακάτω, στο σερβίρισμα περιχύνουμε με δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και λεμόνι. Μπορούμε να φάμε και με απλή μουστάρδα που δεν έχει θερμίδες
Για τη σάλτσα ψαριού
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι ή σεϊκερ, και τα χτυπάμε. Περιχύνουμε το φαγητό και απολαμβάνουμε.