Ταρτάκια Μαρμελάδας, Του Έρωτα.
Ταρτάκια με Μαρμελάδα. Ή αλλιώς: Τα ταρτάκια του έρωτα! Ε ναι, πλησιάζει του Αγίου “Βαλεγδύνου” μάνα μου και σου έχω συνταγούλα θαύμα για να εντυπωσιάσεις το έτερων ήμισυ.
Τα φτιάχνεις εξ’ ολοκλήρου σε μια ωρίτσα. Χρησιμοποίησε τη συνταγή για ζύμη τάρτας πασπαρτού που σου έχω δώσει παλιότερα. Είναι και υπέροχη και μοσχομυριστή και ότι χρειάζεσαι για να φτιάξεις κάτι αξέχαστο!
Δυο υλικά: Ζύμη τάρτας και μαρμελάδα φράουλα! Εντάξει σε παραπλανώ λίγο με αυτή μου τη δήλωση γιατί εάν φτιάξεις τη ζύμη έχει παραπάνω υλικά. Αλλά στάσου λίγο βρε μάνα μου. Θεωρώ αυτή τη ζύμη πανεύκολη, ακόμα και ένας αρχάριος στη ζαχαροπλαστική μπορεί να τη φτιάξει.
Μπορείς βέβαια εάν δε θέλεις να μη φτιάξεις ούτε τη ζύμη. Χρησιμοποίησε έτοιμη ζύμη, αλλά προσοχή να βρεις ζύμη ΚΟΥΡΟΥ και όχι σφολιάτας γιατί θα τρίβεται μετά το ψήσιμο.
Τσέκαρε τις φωτογραφίες μου στο Instagram! @kserotiefages
Για να κάνεις τα ταρτάκια σε σχήμα κουπίτσας χρειάζεσαι ένα ταψάκι για μάφινς, εάν σου κάνουν και κυκλικά – επίπεδα, ψήσε κατευθείαν σε βουτυρωμένο ταψί φούρνου.
Λίγο κόπο θα κάνεις για να φτιάξεις τις μίνι καρδούλες που θα τοποθετήσεις πάνω στα ταρτάκια σου ώστε να τα μεταμορφώσεις σε “ερωτιάρικα“.
Απλά θα εκμεταλλευτείς την καλλιτεχνική σου ροπή για να χαράξεις με ένα μαχαίρι καρδούλες σε ζύμη που έχεις ανοίξει λεπτή με τον πλάστη.
Ταρτάκια Μαρμελάδας, Του Έρωτα.
Υλικά
- 1 δόση Ζύμη για τάρτα Συνταγή πασπαρτού από το μπλόγκ μου ή έτοιμη ζύμη Κουρού από το σουπερμάρκετ.
- Μαρμελάδα κατά προτίμηση φράουλα. Το φρούτο του έρωτα.
Οδηγίες
- Ανοίγουμε το φύλλο τάρτας με ένα πλάστη σε μέγεθος πάχους ενός νομίσματος. Για να μην κολλάει στον πλάστη και να ανοίξει εύκολα σου έχω ένα κολπάκι: Βάζουμε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 φύλλα λαδόκολλας και την ανοίγουμε με τον πλάστη, ξεκινώντας από το κέντρο της ζύμης και πιέζοντας προς τα έξω.
- Κόβουμε τη ζύμη σε κυκλικούς δίσκους χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι/κούπα με μεγάλο στόμιο
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι για μάφινς, ή το ταψί του φούρνου εάν θέλουμε τα φτιάξουμε επίπεδα.
- Βάζουμε μέσα τη ζύμη.
- Γεμίζουμε με μαρμελάδα. Εάν κάνουμε επίπεδα θα προσέξουμε να αφήσουμε αρκετό κενό στις άκρες ώστε να πιάσει κρούστα όπως στις φωτογραφίες.
- Κόβουμε καρδούλες από την ίδια ζύμη χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι και την ταλεντάρα μας. Τις ακουμπάμε πάνω στη μαρμελάδα.
- Ψήνουμε στον αέρα για 15-18 λεπτά στους 200°C ή στις αντιστάσεις πάνω κάτω για 15-18 λεπτά στους 220°C