Η συνταγή αυτή δεν είναι μόνο για να γιορτάσεις το χαλογουίν στις 31 Οκτωβρίου. Είναι ιδανική για φθινοπωρινά πάρτι, ή για όσο είναι η εποχή της κολοκύθας. Θα γλυκαθείς και Θα ανεβάσεις λίγο την ψυχολογία σου με όσα συμβαίνουν γύρω μας.
Υμνος στην κολοκύθα που κάνει τα κεϊκάκια απίστευτα αφράτα και δίνει μοναδική γευση!
Έχουν φανταστικό φρόστινγκ βανίλια με τυρί κρέμα και σαντιγί που ταιριάζει 100% με το κεικάκι που λιώνει σαν αφρός στο στόμα.
Δεν πρέπει να φοβάσαι να φτιάξεις κάπκεικ. Xρειάζεσαι ένα μίξερ για να χτυπήσεις την κρέμα, χάρτινες θήκες και το ειδικό ταψάκι για να τα ψήσεις. Η συνταγή της ζύμης του κεικ είναι πανεύκολη και γίνεται σε ένα μπολ.
Cupcakes με Κολοκύθα, Φαντασματάκια
Εκτύπωσε τη συνταγόλα Αποθήκευσε την στο Pinterest Βαθμολόγησε ή Άφησε σχόλιοΜερίδες : 15 κάπκεικ
Εξοπλισμός που Χρειάζεσαι
- μίξερ
- ειδικό ταψάκι για ψήσιμο μάφιν
- χαρτάκια για ψήσιμο
Υλικά
Για τα κεϊκάκια
- 230 γρ. κολοκύθα ψημένη και μαδημένη
- 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. baking powder
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα (σκόνη)
- ¼ κ.γ αλάτι
- 150 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα τριμμένη
- ½ κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
- ¼ κ.γ. μοσχοκαρυδο τριμμένο (προαιρετικά)
- ¼ κ.γ. μπαχάρι τριμμένο (προαιρετικά)
- 120 γρ. ηλιέλαιο ή λάδι καρύδας, σε υγρή μορφή
- 2 αβγά μεγάλα
- 2 φιαλίδια βανιλίνη
Για την κρέμα τυριού
- 230 γρ. τυρί κρέμα (τυπου φιλαδέλφια)
- 120 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να ειναι μαλακό.(θα πρεπει να το βγαλετε απο την προηγουμενη ημερα απο το ψυγείο)
- 360 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 φιαλίδιο βανιλίνη
Για την Σαντιγί (προαιρετική)
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος για σαντιγί (δλδ να περιέχει ζάχαρη). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φυτική.
Οδηγίες
Για τα κεϊκάκια
- Εάν δεν εχουμε ήδη ψημένη την κολοκύθα μας, την πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και την ψήνουμε ώσπου να μαλακώσει (40-50 λεπτά) σε δυνατό φούρνο. Μαδάμε με ενα κουτάλι την ψίχα.
- Σε ένα μπόλ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. Θα έχουμε ενα μίγμα που μοιάζει με χυλό, λίγο πιο υγρό απο αυτόν του συνηθισμένου κέικ. (δές φωτογραφία)
- Στρώνουμε χαρτάκια στο ταψακι ψησίματος για μάφινς και προσθέτουμε δύο κουταλιές της σούπας χυλό σε κάθε θέση (δεν πρεπει να τα γεμίζουμε μεχρι πανω γιατι θα θα ξεχυλίσει στον φούρνο)
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά στον αέρα ή στους 200°C για 20 λεπτά στις αντιστάσεις.
Για την κρέμα τυριού
- Στο μπολ του μίξερ βάζουμε όλα μας τα υλικά και χτυπάμε για 3-4 λεπτά ώσπου να εχουμε μια απαλή γυαλιστερή κρέμα. Προσοχή την άχνη ζάχαρη την προσθέτουμε σταδιακά γιατι θα πεταχτεί παντού. Εάν θέλουμε σταματάμε την συνταγή εδω. Διακοσμούμε και απολαμβάνουμε. Η κρεμα τυριού ειναι πολύ νόστιμη αλλα ειναι βαριά για να μας δώσει εντυπωσιακά στολισμένα κάπκεικ, γιαυτό και εαν θελουμε να της δώσουμε όγκο την αναμιγνύουμε με ίδια ποσότητα σαντιγί (δες βήμα παρακάτω)
Για την Σαντιγί
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος για σαντιγι στο μίξερ με το εξάρτημα σύρμα, για 2-3 λεπτά ώσπου να αφρατέψει. Θα πρεπει να είναι κρύα απο το ψυγείο.
Διακόσμηση
- Με μία μαρίζ ή ενα κουτάλι, ενσωματώνουμε μία ποσότητα σαντιγί με ίδια ποσότητα κρέμας που ετοιμάσαμε παραπάνω, με απαλές κινήσεις ωστε να μη μας φύγει ο όγκος. (εάν φτιάξαμε μόνο την κρέμα παραλείπουμε αυτό το βήμα)
- Τοποθετούμε σε ενα κορνέ και διακοσμούμε τα κάπκεικς. Ένα μυστικό: εάν δεν εχετε κορνέ ζαχαροπλαστικής τοποθετήστε σε μια σακούλα φαγητού την κρέμα και κόψτε τη μια ακρη.
- Προσθέτουμε τα ζαχαρωτά μάτια και κατασπαράζουμε τα κάπκέικ κάνοντας φοβιστικούς ήχους φαντασμάτων!
Μικρά Μυστικά
Για να σε βοηθήσω να επιλέξεις εαν θελεις να κάνεις το στάδιο με τη σαντιγί, σου επισυνάπτω εδώ μια φωτογραφία για το πως ειναι η διακόσμηση μόνο με το frosting κρέμας τυριού.
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!
You already used all votes