Βρώσιμη Ζύμη Μπισκότου

54

Λοιπόν, αυτή είναι η χαρά κάθε μικρού παιδιού και κάθε στρουμπουλού foodie σαν και του λόγου μου που τρελαίνεται να τρώει ωμή ζύμη μπισκότου!

Αν το κάνεις όμως κάντο σωστά! Φτιάξε μία παρτίδα ωμή ζυμη μπισκότου που δεν θα δεί ποτέ της το φώς του φούρνου, πάρε το μπολ αγκαλιά, ενα ποτήρι γάλα και ανοιξε το νέτφλιξ.

Είναι ιδανική συντροφιά και για εσένα που βιώνεις για ακόμα μία φορά φάση χωρισμού. Φτιάξε τριπλή ποσότητα εσύ. Την χρειάζεσαι παιδί μου. Το φαγητό είναι φίλος σου! Δίαιτα μετά απο μια βδομάδα, τώρα ρίχτο στο φαί για να τον ξεπεράσεις!!

Μα, είναι ασφαλές να φάμε ωμή ζύμη;

Είναι πολλαπλά επεξεργασμένη συνταγή για να είναι απόλυτα ασφαλής για βρώση απο ενήλικες και απο παιδιά!

-Δηλαδή, μανα μου, τι επεξεργασία λες; -Δηλαδής σου λέω οτι δέν περιέχει αβγό αρα εξαλείπτουμε τον φόβο σαλμονέλας και το αλεύρι το ψήνουμε πρίν το βάλουμε στην ζύμη.

Το αλεύρι θα μου πείς γιατί; Θα σου πώ ότι διάβασα κι εγω σε ανακοινώσεις που εξέδωσαν η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA) και τα Κέντρα Ελέγχου & Προλήψεως των Ασθενειών (CDC) (είναι της μόδας κιολας αυτά, τα ακούμε σε όλες τις αστυνομικές σειρές του νέτφλιξ χαχα)

Όπως εξηγούν οι δύο οργανισμοί λοιπόν, το αλεύρι είναι ένα ωμό προϊόν το οποίο δεν έχει υποστεί επεξεργασία για να εξολοθρευτούν μικρόβια όπως το κολοβακτηρίδιο e-coli. ΟΧΙ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ δε το έβρισα το βακτήριο, ΜΗ ΓΕΛΑΣ ΕΤΣΙ ΤΑ ΛΕΝΕ! 🙂

Τα μικρόβια αυτά αποικίζουν τα δημητριακά στα χωράφια όπου καλλιεργούνται ή κατά την επεξεργασία τους για την παραγωγή αλευριού. Ο μόνος τρόπος για να εξοντωθούν αυτά τα μικρόβια είναι το ψήσιμο. 

Μπορείς αν θέλεις να ψήσεις μπισκότα.

Αν λιγοθείς λοιπόν και σου μείνει ζύμη, μπορεις να την κρατήσεις στο ψυγείο για μία εβδομάδα ή και να την ψήσεις να την φάς σαν μπισκότα!

Θα είναι πολύ-πολύ νόστιμα μπισκότα!! Ωστόσο διάβασε κάτω απο την συνταγή τι θα χρειαστεί να προσθέσεις για να μπορέσεις να τα ψήσεις σωστά.

Φτανουν τα λόγια. Ώρα για πράξεις! Μπές στη κουζίνα και δημιούργησε!

ΖΥΜΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ

Βρώσιμη Ζύμη Μπισκότου

5 from 2 votes
Εκτύπωσε τη συνταγόλα Αποθήκευσε την στο Pinterest Βαθμολόγησε ή Άφησε σχόλιο
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 minutes
Χρόνος Μαγειρέματος: 2 minutes
Συνολικός Χρόνος: 17 minutes
Μερίδες : 6 μερίδες

Υλικά

  • 150 γρ. αγελαδινό βούτυρο το καλό θέλουμε για να μας δώσει γεύση! Επίσης πρεπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου (πολύ μαλακό)
  • 80 γρ. ζάχαρη μαύρη προσοχή όχι καστανή. θέλουμε αυτην με τις μελάσες για εξτρα γευση
  • 80 γρ. ζάχαρη λευκή
  • 230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φιαλίδια βανίλιας
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 100 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη με το μαχαίρι

Οδηγίες

Προετοιμασία

  • Σε ένα ταψί ψήνουμε το αλεύρι για 15 λεπτά στους 180οC και αφού το βγάλουμε απο τον φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  • Έχουμε φροντίσει το βούτυρο να μείνει εκτός ψυγείου για 1-2 ώρες ή όσο χρειάζεται ώστε να είναι πολύ μαλακό.

Πώς το φτιάχνουμε.

  • Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά! (ναι αυτό ήταν)
  • Σερβίρουμε με μία κουτάλα παγωτού σε μπάλες εάν έχουμε παρέα ή το παίρνουμε αγκαλιά μόνοι μας και το τσακίζουμε με ενα κουτάλι της σούπας μπροστά στην τηλεόραση κλαίγοντας. (χαχα)

Μικρά Μυστικά

  • Εάν θελεις η ζύμη σου να είναι περισσότερο υγρή σαν κεϊκ προσθεσε 50-100γρ γάλα (κανονικό ή αμυγδάλου)
  • Εάν θέλεις να ψήσεις την ζύμη, μπορείς να προσθέσεις (στις αναλογίες  και τα συστατικά που σου έδωσα για τη βασική συνταγή) 1/2 κ.γ. σόδα φαγητού σκόνη και 1/2 κ.γ. baking powder, σχηματίζεις τα μπισκότα και ψήνεις στους 190°C στον αέρα για 8′-12′ ανάλογα το μέγεθος που θα τα κάνεις. Όταν τα βγάλεις θα σου φαίνονται οτι ειναι ακόμα υγρά και μαλακά αλλα μη τρελαθείς… ΠΡΕΠΕΙ να τα αφήσεις να κρυωσουν τελείως και ως δια μαγείας θα σφίξουν και θα γινουν τραγανά απ’εξω και μαστιχωτά μέσα.
  • Για να κάνεις Vegan/νηστίσιμη την συνταγή αντικαθιστάς το αγελαδινό βούτυρο με μία καλή μάρκα μαργαρίνης με άρωμα βουτύρου. 
  • Για να κάνεις την συνταγή χωρίς γλουτένη, αντικαθιστάς το αλέυρι με ενα αλεύρι χωρίς γλουτένη ομως προσοχή να μην ειναι μίγμα με προσθήκη xanthan gum (ξανθανικό κομμι ή ξανθάνη). Οχι οτι είναι κακό συστατικό απλά μερικές φορες βγάζει αρκετή λιπαρότητα στα μιγματα οταν ανακατευεται χωρις ψησιμο (πχ σε σμουθις που εχω δοκιμάσει). Εάν πάλι θέλεις να τα ψήσεις χωρίς γλουτένη, επέλεξε το ειδικό μίγμα αλευριού που χρησιμοποιείς για μπισκότα και κέικ.
 
Μοιρασέ το στο Facebook Σχολίασε , Ρώτα με κάτι ή Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!
11
ΤΕΛΕΙΟ
3
3
ΑΓΑΠΩ!
2
ΧΑΧΑ
You already used all votes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία




Close
Μάνα μου! .
Ξέρω τι Έφαγες Πέρσι το Καλοκαίρι © Copyright 2025. All rights reserved.
Close