Ξέρω τι έφαγες … Στράικ ε πόουζ… και παμε να φτιάξουμε τα τελειότερα μαλακά Βόουγκ τσοκ-τσιπ κούκις που έχεις φάει ποτέ σου!!! 😉 <3
Υλικά
για 50 μπισκότα (ανάλογα το μεγεθος):
-
230γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-
200γρ καστανή ζάχαρη
-
100γρ άσπρη ζάχαρη
-
1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
-
1 κρόκο μεγάλου αυγού σε θερμοκρασία δωματίου
-
5 βανίλιες (πλαστικά φιαλίδια)
-
250γρ αλεύρι για ολες τις χρήσεις
-
100γρ νιφάδες βρώμης
-
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
-
1 κουταλάκι του γλυκού baking soda
-
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-
250γρ chocolate chips
Πώς τα φτιάχνουμε:
-
Προθερμένουμε τον φούρνο μας στους 160οC.
-
Χτυπάμε το βούτυρο με τα δυο είδη ζάχαρης μεχρι να ομογενοποιηθούν.
-
Προσθέτουμε το αυγό, τον κρόκο και την βανίλια (ένα-ένα τα υλικά στο μίξερ χτυπώντας πολυ καλά)
-
Ανακατεύουμε το αλεύρι τις νιφάδες βρώμης το baking powder το baking soda και το αλάτι και το προσθετουμε στο μίγμα με το βούτυρο μεσα στο μίξερ.
-
Αφου ανακατευθουν τα υλικά μας, κλεινουμε το μίξερ και προσθετουμε τα chocolate chips και ανακατευουμε με μια σπατουλα να πάνε παντού.
-
Βάζουμε το μίγμα μας σε ενα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ή βουτυρωμένη λαμαρίνα για μπισκοτα με την βοήθεια ενος κουταλιου σούπας ή εαν έχετε ενος κουταλιού παγωτού. προσοχή να αφήσετε μεγάλα κενά ενδιάμεσα γιατι θα κολλήσουν.
-
Ψήνουμε για 12 με 17 λεπτά στον αέρα ώσπου να παρουν χρώμα
-
Αφήνουμε να κρυώσουν και τα κατασπαράζουμε μόνοι μας ή με παρέα εαν μας έχουν στριμώξει και δεν έχουμε αλλη επιλογή. Εγω τα αγαπώ με γάλα.
You’re a superstar, yes, that’s what you are, you know it 😉
[arve url=”https://youtu.be/GuJQSAiODqI” thumbnail=”1671″/]