m&m’s Cookies
ή αλλιώς: τα φάμπιουλους polka dot μπισκότα!!
(πόλκα ντότ είναι το μοτίβο με τις βούλες μάνα μου μη σε πιάνω αδιάβαστη! χαχα)
Εκει που δαγκώνεις το απαλό μπισκότο και λιώνει στο στόμα αφήνωντας τη βανιλένια γευση του, να σου σπάει το καραμελάκι το γεμιστό με τη σοκολάτα και να παθαίνεις έρωτα με τη πρώτη μπουκιά! Θέλω να τα φάω όλαααα! 🙂
Θα χρειαστείς ένα μίξερ χειρός για να τα φτιάξεις(πρέπει να αφρατέψει το βούτυρο με τη ζάχαρη) Άν νομίζεις όμως ο,τι το γυμναστήριο που πας έχει αποδώσει και έκανες μπράτσα, κάντο και στο χέρι με ένα πιρούνι σε ένα μπολ. Θελει αρκετό ανακάτεμα ομως,να γίνει κρεμμώδες και να μη φαίνεται η ζάχαρη καθολου!
Α, και πρέπει να τα αφήσεις στο τέλος 10 λεπτά να κρυώσουν! Το νού σου σε βλέπω! 😏😏😁
Και όπως σε κάθε τιτανομεγιστη συνταγή, έτσι κι εδώ σου έχω ΑΣΜΑΤΑΡΑ. Είναι και Ράπ ντάρλινγκ! 😂😂 Πάτα ΠΛΕΪ και μπές στη κουζίνα!
m&m’s Cookies
Υλικά
- 120 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 100 γρ. ζάχαρη λευκή
- 100 γρ. ζάχαρη καστανή
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 180 γρ. κουφετάκια M&Ms
- 1 αβγό medium
- 3 βανίλιες (φιαλίδια)
Οδηγίες
Προετοιμασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Στρώνουμε δύο ταψιά με λαδόκολλα.
Διαδικασία
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης για 3 λεπτά μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Ιδανικά μετά το χτύπημα δεν θα φαίνεται η ζάχαρη στο βούτυρο.
- Προσθέτουμε το αβγό, τις βανίλιες και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
- Προσθέτουμε το αλεύρι τη σόδα, το αλάτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε με προσοχή ώσπου να αναμιχθούν τα υλικά. (με προσοχή λεω για να μη πεταχτεί το αλεύρι σε όλη τη κουζίνα μάνα μου, τι γιατι; )
- Τέλος προσθέτουμε τα μισά και λίγα παρανω m&m’s μέσα στη ζύμη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν όλα μας τα υλικά.
- Με το ίδιο (μεγαλο)κουτάλι παίρνουμε ίδιας ποσότητας κουταλιές ζύμης και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα πάνω στο ταψί μας, έχοντας αφήσει αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί με το ψήσιμο θα απλώσουν και υπάρχει κίνδυνος να κολλήσουν.
- Αφού έχουμε τοποθετήσει τη ζύμη στα ταψιά βάζουμε στην επιφάνεια καθε μπισκότου λίγα κουφετάκια διασκορπισμένα έτσι ώστε να δείχνουν όμορφα μετα το ψήσιμο.
- Τα ψήνουμε για 10′ στους 180οC. Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί.
Μικρά Μυστικά
- Μπορούμε να φτιάξουμε τη ζύμη 2-3 μέρες πρίν το ψήσιμο και να την αποθηκέυσουμε στο ψυγείο.
- Επίσης όταν ψηθούν και κρυώσουν καλά μπορούμε να τα βάλουμε σε ένα σακουλάκι ψυγείου και να τα καταψύξουμε για εώς και 3 μήνες. Όταν τα βγάλουμε, τα ξανα ψήνουμε για 2-3 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσουν και σεβίρουμε! θα είναι σαν να βγήκαν μόλις απο το φούρνο!