Θα αγαπήσετε αυτή τη συνταγή για ψωμάκια!

1. ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ 2. ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΕΛΕΙΟ ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΜΟΥ 3. ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΑ ΝΟΣΤΙΜΑ & 4. ΕΧΟΥΝ ΑΝΕΒΑΣΤΙΚΟ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ ΑΣΜΑ-ΣΥΝΤΑΓΗΣ!! —ΝΑΙ ΦΩΝΑΖΩ! χαχα

Μάι ανακόντα ντόντ, Μάι ανακόντα ντόντ, Μάι ανακόντα ντόντ γουόντ νον ανλές γιου γκότ ΜΠΑΝΣ, χάν!

Sir Mix-a-Lot

Πάτα ΠΛΕΪ στο άσμα παρακάτω, μανα μου, και ΜΠΕΣ ΣΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑ!!!!

ψωμάκια μαργαρίτα

Απίθανα Ψωμάκια Μαργαρίτα

Προετοιμασία 15 minutes
Χρόνος Μαγειρέματος 30 minutes
Αναμονή 1 hour
Συνολικός Χρόνος 45 minutes
Μερίδες 6 ψωμάκια

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. νερό χλιαρό
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μαγιά (8 γρ ή ενα κυβάκι 25γρ φρέσκια)
  • 1 κ.γ. αλάτι 15 γρ
  • 50 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 30 γρ. ηλιέλαιο
  • σουσάμι για το πασπάλισμα
  • 1 αβγό για το άλειμμα

Εκτέλεση

  1. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το χλιαρό νερό με τη μαγιά, τη ζάχαρη, το βούτυρο λιωμένο και το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά (θα αρχίσει να βγάζει φουσκάλες)

  2. Τοποθετούμε τον γάντζο στο μίξερ και σε μεσαία ταχύτητα προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το αλάτι.

  3. Αφού ζυμωθούν τα υλικά τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσει το ζυμάρι.

  4. Μετά αρχίζουμε να πλάθουμε με το χέρι 6 μπαλάκια. Η ζύμη θα είναι υγρή και για να μην κολλάει στο χέρι μας, αλείφουμε την παλάμη μας με λάδι.

    (Εάν έχετε ζυγαριά, το κάθε μπαλάκι θα πρέπει να είναι 150-160γρ.  Εάν υπολογίσετε το βάρος τους, θα ψηθούν ομοιόμορφα στον ίδιο χρόνο.)

  5. Τοποθετούμε σε καλά λαδομένο ταψάκι  τα μπαλάκια, και τα αφήνουμε για αλλα 30 λεπτά να φουσκώσουν ελαφρά. Μετά τα αλείφουμε με αβγό χτυπημένο αραιωμένο με λίγο νερό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.

  6. Τα ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αέρα στους 180°C για 30 λεπτά ώσπου να πιάσουν μια όμορφη κρούστα. 

Μικρά Μυστικά

0
ΤΕΛΕΙΟ
0
0
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes