Έχουμε φάει όλοι αυτή τη σαλάτα κάπου, και μας ενθουσίασε. Την έχω δεί να την φτιάχνουν αμέτρητοι τηλεσέφ στην Ελλάδα και να την καταστρέφουν τελείως βάζοντας την “Άρτα με τα Γιάννενα” μεσα. ΟΧΙ. θα είμαι αυστηρός εδω. Η απόλυτη επιτυχία της σαλάτας αυτής βασίζεται στην απλότητα της ντομάτας, του παξιμαδιού, του παρθένου ελαιολάδου και σε δυο-τρία μυρωδικά. Και είναι έτοιμη, και ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ! Φτιάξτε την να μυρίσει καλοκαίρι το σπίτι!!
Σας δίνω την συνταγή για μία ατομική σαλάτα.
Υλικά
- 2 μέτριες ντομάτες
- Το μισό κομμάτι απο ένα παξιμάδι κριθαρο-κουλούρα
- 5-6 φύλλα φρέσκου βασιλικού
- 3-4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 50γρ ανθότυρο
- ρίγανη, πάπρικα γλυκιά, αλάτι
Πώς το φτιάχνουμε
- Τοποθετούμε το παξιμάδι στον πάτο ενος πιάτου για να γινει η βάση μας
- Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες σε ένα πιάτο για να κρατάει τα ζουμιά.
- Στραγγίζουμε τα ζουμιά απο τις ντομάτες στο παξιμάδι μας για να υγρανθεί και να πάρει άρωμα και γεύση (πολλοί βρέχουν τα παξιμάδια πρίν τα βάλουν στο πιάτο. Εγώ δεν το κάνω ποτέ. Με το ζουμάκι της ντομάτας που ποτίζει το παξιμάδι, πιστέψτε με, γινετε η σαλάτα πολυ πιο νόστιμη!).
- Βάζουμε την ρίγανη την πάπρικα το αλάτι τα φύλλα βασιλικού και το ελαιόλαδο στο πιάτο με την ντομάτα και ανακατεύουμε να παει παντού η γεύση.
- Ρίχνουμε την ντομάτα με τα αρώματα της επάνω στο παξιμάδι,
- Τρίβουμε το ανθότυρο και προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο απο πάνω.
Δροσερό μυστικό: Πάντα έχετε τις ντομάτες κρύες στο ψυγείο. Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα απο μία δροσερή σαλάτα τους ζεστούς μήνες του χρόνου! Καλή απόλαυση!
You already used all votes