Φανταστικά πολύχρωμα γιορτινά μπισκότα Βουτύρου για τα οποία ειμαι περήφανος για την γεύση και την εμφάνισή τους!
Νιώσε ντίβα και fancy, και μπες στη κουζίνα να τα φτιάξεις!
Η υφή τους ειναι σαν του κουραμπιέ με πιό βουτυράτη γεύση χωρίς να μπουκώνουν απο τους τόνους ζάχαρης άχνης. Αφήνουν μία γλυκιά αίσθηση πολύχρωμης ικανοποίησης (ή… αυτο-ικανοποίησης χαχα) για την οποία θα παραμιλάς και εσύ και όσοι τα γευτούν!
Ιδανικά για όλες τις γιορτινές περιστάσεις!! Χριστούγεννα, Πάσχα, αλλά και καλοκαίρι για το pride! Για να γλυκάνεις τους φίλους σου!
Δεν θα αδυνατήσουμε ποτέ, το ξέρεις. Τι να κάνουμε; c’est la vie που λένε και οι Γάλλοι! – (“σέ λα βί” προφέρεται ντέ, σημαίνει “ετσι είναι η ζώή”… μάθε και κανένα Γαλλικό αγάπη μου: ασανσέρ, απλικατέρ, κουρβουαζιέρ, ΚΡΟΥΑΣΑΝ, ξέρεις τα βασικά… πώς θα πορευθείς σ’αυτήν την κοινωνία; Το δικό μου κρουασάν σκέτο παρακαλώ, βουτύρου το θέλω. Α, ξεχαστηκα δεν δίνουμε παραγγελία. Ξέφυγα πάλι ε; το ξέρω τέτοιος ειμαι… χαχα)
Δες και αυτή την Χριστουγεννιάτικη συνταγή μου:
Γιορτινά Μπισκότα Βουτύρου
Υλικά
- 640 γρ βούτυρο αγελαδινό
- 1500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 480 γρ ζάχαρη
- 4 κρόκους αβγών
- 120 γρ γάλα χλιαρό (μισή κούπα του καφέ)
- 3 κ.γ. baking powder
- 4 βανιλίνες φιαλίδια
Οδηγίες
- Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη με ένα μίξερ για να ασπρίσει το μίγμα και να διαλυθεί η ζάχαρη, στην συνέχεια προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους αβγών και το γάλα.
- Κοσκινίζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, την ζάχαρη και τις βανίλιες.
- Προσθέτουμε το πρώτο μίγμα στο μπολ με το δεύτερο και ανακατεύουμε στην αρχή με μία ξύλινη κουτάλα και μετά βάζουμε “χέρι” και ζυμώνουμε ώσπου αν ενσωματώσουμε τα υλικά. Θα βγάλουμε ενα ζυμάρι σφιχτό αλλά και θριφτό.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
- Απλώνουμε την ζύμη στο πάχος που θέλουμε(προτείνω 1 με ενάμιση εκατοστό πάχος), Κόβουμε με κουπάτ τα μπισκοτάκια μας και τα τοποθετούμε ανάποδα σε πολύχρωμμη τρούφα ζάχαρης, πιέζοντας λίγο με τα δάχτυλά σας για να κολλήσει.
- Ανάλογα το μέγεθος και το πάχος τα ψήνουμε απο 15′ εώς και 35′. (Εγώ με πάχος 1+ εκατοστό τα έψησα 20′ στον αέρα.) Είναι έτοιμα όταν αρχίσουν να παίρνουν λίγο καφετί χρώμα στις άκρες. Μήν τα αφήσετε παραπάνω γιατί καφετίζουν ολόκληρα και δεν είναι όμορφα, θα σκληρύνουν όταν κρυώσουν!