Γεμιστά με Πλιγούρι και Κιμά Γαρίδας
Γεμιστά με Πλιγούρι και Κιμά Γαρίδας. Δημιούργησα ένα έργο τέχνης αυτή τη φορά μάνα μου.
Η συνταγή αυτή είναι άκρως αρωματική γιατί έχει μπόλικο φρέσκο δυόσμο και βασιλικό. Έχω αντικαταστήσει το μεγαλύτερο μέρος από το ρύζι που βάζουμε στα κλασσικά γεμιστά με πλιγούρι για έξτρα πρωτεΐνη. Πρόσθεσα κόκκινα φασόλια κονσέρβας για ακόμα πιο μεγάλο ποσοστό πρωτεΐνης.
Και φυσικά το μυστικό της συνταγής μου οι γαρίδες και λίγο κάρυ σκόνη. Εσύ που είσαι της υγιεινής διατροφής και του γυμναστηρίου θα αγαπήσεις αυτή την έκδοση του γεμιστού.
Γεμιστά με Πλιγούρι και Κιμά Γαρίδας
Γεμιστά με Πλιγούρι και Κιμά Γαρίδας. Δημιούργησα ένα έργο τέχνης αυτή τη φορά μάνα μου.
Εκτύπωση
Αποθήκευσε στο Pinterest
Βαθμολόγησε
Μερίδες (μπορείς να προσαρμόσεις): 5 μερίδες
Θερμίδες: 661kcal
Εξοπλισμός που Χρειάζεσαι
- μούλτι/ πολυκόφτη
- μεγάλο ταψί
Υλικά
Για τη γέμιση
- 100 γρ. ρύζι Καρολίνα
- 170 γρ. Πλιγούρι
- 100 γρ. Ελαιόλαδο
- 400 γρ. γαρίδες Μικρές καθαρισμένες, ψιλοκομμένες σε μέγεθος 1,5 εκ
- 400 γρ. κόκκινα φασόλια Κονσέρβας, μαζί με το νερό τους
- ½ ματσάκι βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κρεμμύδια ξερά, μέτρια
- 1 κ.σ. κάρυ σκόνη
- 1 κ.γ. αλάτι
Λαχανικά
- 2 τεμ. Πιπεριές Φλωρίνης Μεγάλες (ή 3 μικρές)
- 4 τεμ. Πιπεριές πράσινες για γεμιστά
- 2 τεμ ντομάτες μέτριες
Υγρό για το ταψί
- 400 γρ. ντομάτες τριμμένες (σε κονσέρβα ή φρέσκιες)
- 50 γρ. Ελαιόλαδο
- 250 γρ. νερό
Οδηγίες
Προετοιμασία λαχανικών
- Για να προετοιμάσουμε τα λαχανικά, κόβουμε το καπάκι από τις πιπεριές και καθαρίζουμε και πετάμε τα σπόρια. Το ίδιο κόψιμο κάνουμε με τις ντομάτες με το καπάκι, αδειάζουμε την ψίχα αλλά την κρατάμε στην άκρη για τη γέμιση.
Για τη γέμιση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ρύζι, το πλιγούρι, τα κόκκινα φασόλια (με το ζουμί τους), το αλάτι, το κάρυ, το ελαιόλαδο, τις ψιλοκομμένες γαρίδες και το αφήνουμε στην άκρη.
- Στο μούλτι προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τον δυόσμο, τον βασιλικό, το σκόρδο, και την ψίχα από τις ντομάτες που αδειάσαμε πριν. Τα αλέθουμε και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Εάν δεν έχετε μούλτι ψιλοκόψτε πολύ καλά όλα τα υλικά αυτού του βήματος με το μαχαίρι.
Συναρμολόγηση
- Γεμίζουμε τα λαχανικά με τη γέμιση που φτιάξαμε παραπάνω. Κλείνουμε με τα καπάκια τους και τα τοποθετούμε σε βαθύ ταψί. Όση γέμιση περισσέψει την τοποθετούμε τριγύρω, έξω από τα γεμιστά στο ταψί.
Υγρό για το ταψί
- Τέλος, ενώνουμε τα υγρά σε ένα μπολ (νερό, ντομάτες τριμμένες και ελαιόλαδο) και τα περιχύνουμε πάνω από τα γεμιστά.
Ψήσιμο
- Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 190°C στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου για 1μιση ώρα. Το πρώτο μισάωρο έχουμε το ταψί σκεπασμένο με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Μετά το αφαιρούμε, και κάθε 20 λεπτά ανοίγουμε τον φούρνο και με μια μεγάλη κουτάλα παίρνουμε τα υγρά και "κάνουμε μπάνιο" στα γεμιστά μας ώστε να μη στεγνώσουν τα λαχανικά και να αφρατέψει η γέμιση.
Διατροφικές Πληροφορίες
Serving: 1μερίδα | Θερμίδες: 661kcal | Υδατάνθρακες: 64γρ. | Πρωτεΐνη: 27γρ. | Λιπαρά: 35γρ. | Κορεσμένα Λιπαρά: 5γρ. | Πολυακόρεστα Λιπαρά: 6g | Μονοακόρεστα Λιπαρά: 23g | Trans Λιπαρά: 1γρ. | Χολιστερόλη: 101mg | Αλάτι: 1155mg | Κάλιο: 1244mg | Φυτικές Ίνες: 15γρ. | Σάκχαρα: 11γρ. | Vitamin A: 2562IU | Vitamin B12: 1µg | Vitamin C: 156mg | Vitamin D: 1µg | Ασβέστιο: 145mg | Σίδηρος: 6mg
Μοιρασέ το στο Facebook
Σχολίασε , Ρώτα με κάτι ή Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!
You already used all votes
Εξαιρετικα ενδιαφέρουσα παραλλαγη