400 γρ.γαρίδεςΜικρές καθαρισμένες, ψιλοκομμένες σε μέγεθος 1,5 εκ
400γρ.κόκκινα φασόλιαΚονσέρβας, μαζί με το νερό τους
½ματσάκιβασιλικόφρέσκο, ψιλοκομμένο
½ματσάκιδυόσμοφρέσκο, ψιλοκομμένο
2σκελίδεςσκόρδο
2κρεμμύδιαξερά, μέτρια
1κ.σ. κάρυσκόνη
1κ.γ.αλάτι
Λαχανικά
2τεμ.Πιπεριές ΦλωρίνηςΜεγάλες (ή 3 μικρές)
4τεμ.Πιπεριές πράσινεςγια γεμιστά
2τεμντομάτεςμέτριες
Υγρό για το ταψί
400γρ.ντομάτες τριμμένες(σε κονσέρβα ή φρέσκιες)
50γρ.Ελαιόλαδο
250γρ.νερό
Οδηγίες
Προετοιμασία λαχανικών
Για να προετοιμάσουμε τα λαχανικά, κόβουμε το καπάκι από τις πιπεριές και καθαρίζουμε και πετάμε τα σπόρια. Το ίδιο κόψιμο κάνουμε με τις ντομάτες με το καπάκι, αδειάζουμε την ψίχα αλλά την κρατάμε στην άκρη για τη γέμιση.
Για τη γέμιση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ρύζι, το πλιγούρι, τα κόκκινα φασόλια (με το ζουμί τους), το αλάτι, το κάρυ, το ελαιόλαδο, τις ψιλοκομμένες γαρίδες και το αφήνουμε στην άκρη.
Στο μούλτι προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τον δυόσμο, τον βασιλικό, το σκόρδο, και την ψίχα από τις ντομάτες που αδειάσαμε πριν. Τα αλέθουμε και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Εάν δεν έχετε μούλτι ψιλοκόψτε πολύ καλά όλα τα υλικά αυτού του βήματος με το μαχαίρι.
Συναρμολόγηση
Γεμίζουμε τα λαχανικά με τη γέμιση που φτιάξαμε παραπάνω. Κλείνουμε με τα καπάκια τους και τα τοποθετούμε σε βαθύ ταψί. Όση γέμιση περισσέψει την τοποθετούμε τριγύρω, έξω από τα γεμιστά στο ταψί.
Υγρό για το ταψί
Τέλος, ενώνουμε τα υγρά σε ένα μπολ (νερό, ντομάτες τριμμένες και ελαιόλαδο) και τα περιχύνουμε πάνω από τα γεμιστά.
Ψήσιμο
Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 190°C στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου για 1μιση ώρα. Το πρώτο μισάωρο έχουμε το ταψί σκεπασμένο με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Μετά το αφαιρούμε, και κάθε 20 λεπτά ανοίγουμε τον φούρνο και με μια μεγάλη κουτάλα παίρνουμε τα υγρά και "κάνουμε μπάνιο" στα γεμιστά μας ώστε να μη στεγνώσουν τα λαχανικά και να αφρατέψει η γέμιση.