Chocolate chip cookies | χωρίς γλουτένη
Χωρις γλουτένη, αφράτα, με πλούσια γεύση και πολλή σοκολατα.
Εκτύπωσε τη συνταγόλα
Αποθήκευσε την στο Pinterest
Βαθμολόγησε ή Άφησε σχόλιο
Υλικά
- 125 γρ βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γρ φυστικοβούτυρο
- 200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική λευκή
- 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γ. βανίλια υγρή ή ξυλάκι
- 1/3 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
- 300 γρ αλεύρι χωρίς γλουτένη
- 200 γρ ψιλοκομμένη σοκολάτα χωρίς γλουτένη
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ, βάζουμε το βούτυρο, το φυστικοβούτυρο και την ζάχαρη. Με μίξερ χειρός, χτυπάμε καλά τα υλικά για λίγα λεπτά να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει κρέμα το μίγμα. Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά, τη βανίλια, το αλάτι, την κανέλα και το μπέικιν.
- Χαμηλώνουμε το μίξερ, και προσθέτουμε το αλεύρι χωρις γλουτένη. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το μίξερ να να ενωθούν τα υλικά. Τέλος, προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε απαλά
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε δυο λαμαρίνες. Με ένα μεγάλο κουτάλι, παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα και τις βάζουμε στα ταψιά
- Ψήνουμε για 12′ μέχρι να σταθεροποιηθούν και να ροδίσουν ελαφρά.Αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσουν και τα βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!
You already used all votes