Ετοίμασα τέλεια Αλμυρά Muffins με Σολoμό και Άνιθο για πρωϊνό. (ναι θα κρατηθώ και δεν θα φαω κανένα τωρα)
Η συνταγή φτιάχνει 12 τεμάχια. Προετιμασία: 10′. Χρόνος ψησίματος 30′-40′
Υλικά
- 4 αβγά
- 200ml ηλιέλαιο
- 100γρ πλήρες στραγγιστό γιαούρτι
- Αλάτι (1-2 τσιμπιές)
- 300γρ Αλεύρι(για ολες τις χρησεις)
- 1/2 κουταλάκι γλυκου ξερή μαγιά
- 1/2 κ.γ. σόδα φαγητού
- 200γρ καπνιστό Σολωμο
- άνιθο
Πώς τα φτιάχνουμε
- Βάζουμε σε ενα ταψί για μάφινς χαρτάκια ψησίματος.
- Χτυπάμε τα αβγά καλά και ριχνουμε το ηλιέλαιο, πρόσθετουμε το γιαούρτι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, την μαγιά και την σόδα & ανακατεύουμε ξανα.
- Ψιλοκόβουμε τον σολομό και τον άνιθο και τα βάζουμε και αυτα στο μίγμα.
- Ανακατεύουμε καλά και με ενα κουταλι βάζουμε το μίγμα στα χαρτάκια ψησίματος και μεσα στον προθερμασμένο φούρνο
Ψήνουμε σε αέρα 30-40 λεπτά στους 180οC
ΜΥΣΤΙΚΟ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ: Συνοδεύστε τα μάφινς με τυρί κρέμα: Ανοίξτε τα στην μέση όσο ειναι ζεστά και αλείψτε με μια γεναία μερίδα τυρί κρέμα. ΥΠΕΡΟΧΑ!!
You already used all votes