Τάρτα με Τυρί και Σοκολάτα. Φανταστική σου λέω μάνα μου! Ιταλική συνταγάρα την οποία ονομάζουν “κροστάτα”. Και είναι πάρα πολύ απλή. Θα την κάνεις και θα σου γίνει η αγαπημένη σου τάρτα.
Μπορείς να την πεις και Πάστα φλώρα με τυρί και σοκολάτα εάν προσθέσεις και έξτρα ζύμη επάνω σταυρωτά. Εγώ ωστόσο επέλεξα έξτρα σοκολάτα για την επιφάνεια της. Η γέμιση έχει τυρί κρέμα ρικότα. Εάν δεν βρεις χρησιμοποίησε και απλό τυρί κρέμα τύπου φιλαδέλφεια, ωστόσο εάν βρεις Ιταλική ricotta στο σουπερμάρκετ, σου προτείνω να την πάρεις έχει πιο πλούσια γλυκιά και βουτυράτη γεύση η οποία θα απογειώσει το γλυκό σου.
Τσέκαρε τις φωτογραφίες μου στο Instagram εδώ
Η διαδικασία όπως θα δεις και παρακάτω στη συνταγή είναι απλή. Πρώτα φτιάχνεις μία δόση από τη ζύμη τάρτας για όλες τις χρήσεις που σου έχω δώσει στο μπλόγκ. Το εννοούσα πως τη χρησιμοποιώ και για γλυκά και για αλμυρά. Δες την εδώ. Μετά ανακατεύεις τα 4 υλικά της γέμισης σε ένα μπολ, τα τοποθετείς και ψήνεις.
Σε έψησα; Φτιάξ’ τη!
Ιταλική Τάρτα με Τυρί και Σοκολάτα (Crostata)
Εξοπλισμός που Χρειάζεσαι
- Ταψάκι στρογγυλό 24 εκ ή Τσέρκι στρογγυλό 24 εκ
- ή Για μισή δόση: Φόρμα Τάρτας Ορθογώνια 35x11x2,5cm
Υλικά
Βάση Τάρτας
- 1 δόση Βάση τάρτας φτιάξ τη με τις οδηγίες που σου δίνω στη συνταγή πατώντας εδώ, βάλτη στο ψυγείο για μια ώρα να κρυώσει και συνέχισε παρακάτω με τη γέμιση και τις οδηγίες ψησίματος.
Γέμιση
- 500 γρ. Τυρί Ricotta (ή άλλο τυρί κρέμα τύπου φιλαδέλφια)
- 100 γρ. ζάχαρη λευκή ή 50γρ στέβια κρυσταλλική εάν θέλετε να την αντικαταστήσετε.
- 2 κρόκους αβγών
- 200 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
Για την επιφάνεια (προαιρετικά)
- 150 γρ. κουβερτούρα
- 2 κ.σ. ηλιέλαιο ή λάδι καρύδας
Οδηγίες
- Φτιάχνουμε τη ζύμη για τη βάση της τάρτας όπως βλέπουμε στις οδηγίες πατώντας εδώ
- Στρώνουμε στο ταψάκι τη ζύμη σε πάχος 1 εκατοστού, αφήνοντας και πλάγια ζύμη ύψους 1 – 1,5 εκατοστό. Την τρυπάμε με ένα πιρούνι καλά.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της γέμισης. Προσθέτουμε τη γέμιση στη ζύμη.
- Τοποθετούμε το ταψάκι στην κάτω θέση του φούρνου μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά στον αέρα. Ή στις αντιστάσεις στους 200° για 50 λεπτά πάλι. Εάν κάνουμε τη μισή δόση στο μικρότερο ταψάκι, ψήνουμε για 35-40 λεπτά στους 180°C στον αέρα ή στις αντιστάσεις για 35-40 λεπτά στους 200°C
Για την επιφάνεια (προαιρετικά)
- Λιώνουμε την κουβερτούρα με το λάδι σε ενα φουρνάκι μικροκυμάτων ή με προσοχή σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια. Πασπαλίζουμε αφού κρυώσει η τάρτα μας.