Στρώνουμε στο ταψάκι τη ζύμη σε πάχος 1 εκατοστού, αφήνοντας και πλάγια ζύμη ύψους 1 - 1,5 εκατοστό. Την τρυπάμε με ένα πιρούνι καλά.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της γέμισης. Προσθέτουμε τη γέμιση στη ζύμη.
Τοποθετούμε το ταψάκι στην κάτω θέση του φούρνου μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά στον αέρα. Ή στις αντιστάσεις στους 200° για 50 λεπτά πάλι. Εάν κάνουμε τη μισή δόση στο μικρότερο ταψάκι, ψήνουμε για 35-40 λεπτά στους 180°C στον αέρα ή στις αντιστάσεις για 35-40 λεπτά στους 200°C
Για την επιφάνεια (προαιρετικά)
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το λάδι σε ενα φουρνάκι μικροκυμάτων ή με προσοχή σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια. Πασπαλίζουμε αφού κρυώσει η τάρτα μας.