Μπορείς να τα φάς πανω απο το δέντρο!
Μπισκότα Στολίδια Δέντρου βρώσιμα φυσικά, γιατί το δέντρο φέτος πρέπει να μας δίνει διπλή χαρά.
Και τι μας δίνει περισσότερη χαρά απο μπισκότα βουτύρου με μία γλυφιτσουρένια τσαχπινιά σαν ψηφιδωτό;
ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ, ΤΙ:
-Να είχαμε πενήντα εκατομμύρια ευρώ στην τράπεζα.
-Να τρώγαμε όσο θελουμε και να είχαμε σωματάρα με κοιλιακούς.
-Να είχαμε τον ιδανικό γκόμενο-παραδουλεύτρα (με μεγάλο σκουπόξυλο) τυφλά ερωτευμένο μαζί μας.
Ξέρω, αυτό το μπλόγκ φαγητού έχει παρεισφρήσει στη σφαίρα της ακολασίας και του ακατάλληλου κάτω των 18. Ζητώ ταπεινά συγνώμη και επανέρχομαι στην τάξη.
Τσέκαρε τις φωτογραφίες μου στο instagram! @kserotiefages
Μερικές συμβουλές για τη συνταγή.
Από όσα κατάλαβες παραπάνω αυτό ειναι ένα μπισκότο βουτύρου με “γυάλινο παραθυράκι” σε σχέδιο που μας αρέσει, ανάλογα το κουπάτ που θα χρησιμοποιήσουμε.
Προτίμησα μεγάλα και μικρά αστέρια και τετράγωνα/ ρόμβους για να κρατήσω το μοτίβο μου απλό. Εναλλακτικά μπορείς να κόψεις τα μπισκότα σε ότι χριστουγεννιάτικα σχήματα θέλεις με κουπάτ που κυκλοφορούν στην αγορά. Πχ: τάρανδους, δέντρα, ανθρωπάκια, μπαστουνάκια κτλ.
Το “γυαλί” το φτιάχνουμε απο καραμέλα η οποία λιώνει στον φούρνο καθως ψήνονται τα μπισκότα και μολίς βγεί παγώνει σχηματίζοντας το εφέ γυαλιού.
Για να δημιουργήσετε πανέμορφα Μπισκότα Στολίδια Δέντρου προτείνω να βρείτε καραμέλα διάφανη για να περνάει το φώς απο μέσα. Πχ. απο ενα γλυφιτζούρι κοκοράκι, ωστόσο μιά χαρά κάνουν και σκληρές καραμέλες βουτύρου ή γλυφιτζούρια τύπου χριστουγεννιάτικα μπαστουνάκια.
Σπάμε ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ σε μικρά κομματάκια τις καραμέλες να τις έχουμε έτοιμες. Χρησιμοποιούμε μια χοντρή σακούλα, τις τοποθετούμε μέσα και τις χτυπάμε με τον πλάστη ή ενα σφυρί.
Η ζύμη μπισκότου είναι πανεύκολη, χρειάζεται να προσέξεις το καλό αφράτεμα (ιδανικά με ένα μίξερ) της ζάχαρης με το βούτυρο και όλα τα άλλα στάδια γίνονται σε ένα μπολ.
Δές και άλλες συνταγές μου για φανταστικά cookies, εδώ:
👉Tα τραγανά cookies της Αγγλίδας Γιαγιάς 👉 Βρώσιμη ζύμη μπισκότου 👉 Μπισκότα Αμυγδάλου λάιτ!
Μπισκότα Στολίδια Δέντρου Χριστουγεννιάτικα!
Εκτύπωσε τη συνταγόλα Αποθήκευσε την στο Pinterest Βαθμολόγησε ή Άφησε σχόλιοΥλικά
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή μαλακό για μπισκότα
- 6 γλυφιτζούρια κοκοράκι (ή ανάλογη ποσότητα σε καραμέλες που προτιμάτε)
- 230 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 200 γρ. ζάχαρη
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 2 αβγά μεγάλα
- 2 φιαλίδια βανιλίνη ή 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες
Προεργασία
- θρυμματίζουμε με προχσοχή τις καραμέλες/γλυφιτζούρια. Χρησιμοποιούμε μια χοντρή σακούλα, τις τοποθετούμε μέσα και τις χτυπάμε με τον πλάστη ή ενα σφυρί.
Ζύμη
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με ενα μίξερ ώσπου να αφρατέψει το μίγμα και να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ενσωματώνουμε ώσπου να εχουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ½ ώρα. πρεπει να κρώσει καλά για να μη διαλύεται όταν την απλώσουμε και την κόψουμε.
Σχέδια
- Με ένα πλάστη ανοίγουμε την κρύα ζύμη σε πάχος ενά εκατοστό όσο πιο γρήγορα μπορούμε με λιγότερες κινήσεις (όσο έρχεται η ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου, τόσο δυσκολότερα ειναι να κοπούν όμορφα σχέδια)
- Κόβουμε με τα κουπάτ τα μπισκότα, και με δευτερο μικρότερο κουπάτ κόβουμε το μέσα σχέδιο.
- Τα τοποθετούμε στο ταψί. Δεν φουσκώνει πολύ η ζύμη αρα μπορούμε να τα βάλουμε και κοντά το ένα με το άλλο, οπως στη φωτογραφία.Γεμίζουμε το εσωτερικό κενό με την σπασμένη καραμέλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 6-8 λεπτά. (ή στις αντιστάσεις στους 200°C για 6-8 λεπτά)
- Τα μπισκότα είναι έτοιμα μόλις λιώσει η καραμέλα στη μέση και ίσα που αρχίζουν να παίρνουν χρωμα στην άκρη. Ιδανικά τα βγάζουμε όταν δούμε ένα μπισκότο να παίρνει χρώμα για να μας μείνουν τα υπόλοιπα χωρίς καφετιά σημάδια ψησίματος.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πρίν τα σηκώσουμε απο το ταψί.