ή αλλιώς: “Μουμιοπιτάκια”
Στην Αμερική η ονομασία τους ειναι “mummy dogs” και είναι τόσο χαριτωμένα που δε θα θέλεις να τα φάς!
Αγόρασε έτοιμη ζύμη κουρού απο τα ψυγεία των σουπερμάρκετ, λουκάνικα και τρελο-ματάκια και ετοιμάσου για ενα φανταστικό χάλογουιν πάρτι!
Tα πιτσιρίκια θα ενθουσιαστούν εάν “τα χώσεις” σε χειρονακτική εργασία κουζίνας! Εντάξει, πλάκα κάνω.
Είναι τέλειο παιχνίδι για τα μικρά αλλά και για εσένα. Φυσικά και θα ενθουσιαστεί και η παρέα που θα τα καταβροχθήσει. Είναι πανεύκολα και σχετικά γρήγορα εαν χρησιμοποιήσεις έτοιμη ζύμη.
Για εσένα όμως που τα θέλεις όλα σπιτικά, σε έχω. Πάρε απο την θεϊκή συνταγή μου για λουκανικοπιτάκια τη ζύμη, φτιάξτην με τις οδηγίες μου που θα βρείς εκεί και χρησιμοποίησέ την για αυτή την συνταγή!
Δές την εδώ: Σπιτικά Λουκανικοπιτάκια Μπουκίτσες
[ays_poll id=3]
Λουκανικοπιτάκια Μούμιες (Mummy Dogs)
Εκτύπωσε τη συνταγόλα Αποθήκευσε την στο Pinterest Βαθμολόγησε ή Άφησε σχόλιοΥλικά
- 1 έτοιμο φύλλο κουρού
- 10 λουκάνικα τύπου φρανκφούρτης
- μουστάρδα
- τρελοματάκια (βρώσιμα)
Οδηγίες
- Αφαιρούμε την συσκευασία και κόβουμε σε λωρίδες το φύλλο κουρού. Εαν το διπλώσουμε στα 4 (όπως ήταν διπλωμένο στη συσκευασία) θα κόψουμε ε μεγαλύτερη ακρίβεια ίσιες λωρίδες.
- Τυλίγουμε τα μουμιοπιτάκια αρχίζοντας απο το κεφάλι, έπειτα αφήνουμε λίγο κενό (το μέρος όπου θα μπούνε τα μάτια) και συνεχίζουμε ως κάτω. Εαν τα λουκάνικα είναι πολύ μακριά τα κόβουμε σε μεγεθος λίγο μεγαλύτερο απο ενα δαχτυλο χεριού.
- Αλείφουμε με νερό τα πιτάκια χρησιμοποιόντας ένα πινέλο. Τα πασπαλίζουμε με σουσάμι, μαυροσούσαμο, φλοίδες ξερού σκόρδου, παπαρουνόσπορο ή ότι αλλο μυρωδικό μας αρέσει.
- Ψήνουμε στον αέρα για 10 λεπτά. Αφού κρυώσουν, τοποθετούμε τα μάτια στερεώνοντας τα με λίγο μουστάρδα στο πίσω μέρος. (η μουσταρδα βοηθά να κολλήσουν στα πιτάκια)