Αυτή η συνταγή ειναι «απο καλό σπίτι». Σας λέω να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει. Τέλεια «κουρένια» ζύμη που θυμίζει γιαγιά!




Λουκανικοπιτάκια Σπιτικά Μπουκίτσες

Προετοιμασία 35 minutes
Χρόνος Μαγειρέματος 20 minutes
Συνολικός Χρόνος 55 minutes
Μερίδες 32 Τεμάχια

Υλικά

  • 400 γρ. αλεύρι
  • 15 γρ. ξερή μαγιά
  • 120 γρ. γάλα φρέσκο χλιαρό
  • 120 γρ. ηλιέλαιο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 300 γρ. λουκάνικα φρανκφούρτης
  • μουστάρδα προαιρετικά
  • σουσάμι προαιρετικά

Εκτέλεση

  1. Στο χλιαρό γάλα διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη και την αφήνουμε για 3-4 λεπτά να ενεργοποιηθεί.

  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, προσθέτουμε τη μαγιά διαλυμένη στο γάλα, το αυγό, το σπορέλαιο, το αλάτι και ζυμώνουμε.

  3. Σε αυτό το στάδιο προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στον αέρα στους 200οC.

  4. Πλάθουμε τη ζύμη μας σε μπαστούνι. Έπειτα χωρίζουμε το μπαστούνι σε 4 ίσα μέρη. Κάνουμε τα ζυμαράκια μας μπαλάκια.

  5.  Παίρνουμε ένα μπαλάκι και ανοίγουμε έναν κύκλο με τον πλάστη ή το χέρη μας, τον οποίο χωρίζουμε σε οκτώ ίσα τρίγωνα. Σε κάθε τρίγωνο αλείφουμε μουστάρδα εάν θέλουμε.

  6. Στη συνέχεια κόβουμε τα λουκάνικά μας σε μικρά κομματάκια. Στην άκρη κάθε τριγώνου βάζουμε ένα λουκανικο σηκώνουμε λίγο τη ζύμη στα πλαϊνά και τυλίγουμε μέχρι τη μέση. Έπειτα παίρνουμε την κορυφή από το τρίγωνο και κλείνουμε το λουκανοπιτάκι.

  7. Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τα λουκανοπιτάκια και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. (εάν θέλουμε τα αλείφουμε με γάλα πρίν το πασπάλισμα )

  8. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να κοκκινίσουν στην επιφάνεια.