Θεωρώ τις τορτίγιες συνήθως σνάκ. Όταν δηλαδή πεινάς λίγο, δυο ώρες πριν το φαγητό και λες: “ε, ας κάνω μια τορτιγίτσα να τσιμπήσω κατιτίς να μου περάσει η λιγούρα”. Τέτχιος είμαι, ναι.
Ωστόσο, αυτήν την τορτίγια μπορείς να την απολάυσεις και σαν γεύμα γιατί είναι εκτός απο υπερ-νόστιμη, και πλούσια σε πρωτεϊνη. Εχει χούμους, φασόλια και μανιτάρια.
Το τρίο-combo* που την κάνει την τορτίγια μας “μπόμπα” που έλεγαν και στα ’80΄ς οι μπαμπάδες μας. Βέβαια, σε αυτούς μην πεις ότι είναι βίγκαν. Πες νηστίσιμο για να το πάρουν ομαλά το ότι δεν τρώνε κρεατάκι. Αν και με τόσο νοστιμιά και με την υφή των μανιταριών δε νομίζω να το καταλάβει κανείς.
*(combo=συνδυασμός ντε, μάθε να μιλάς όπως η νεολαία στις σειρές στο νέτφλιξ. Όλα εγώ θα στα μαθαίνω πχια… )
Τορτίγια Ολικής με Μανιτάρια (VEGAN)
Υλικά
Για τα σοτέ λαχανικά:
- 6 τεμ μανιτάρια άσπρα
- 1 τεμ κολοκυθάκι
- αλάτι
- πιπέρι
Για την τορτίγια
- 2 τορτίγες ολικής άλεσης
- 2 κ.σ. χούμους
- 2 κ.γ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. καλαμπόκι
- 2 κ.σ. φασόλια κόκκινα κονσέρβας (kidney beans)
- 4 αγγουράκια τουρσί
- βασιλικό φρέσκο (προαιρετικά)
Οδηγίες
Για τα σοτέ λαχανικά:
- Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια και το κολοκυθάκι και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά με 1 κ.σ. ελαιόλαδο αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν
Για την τορτίγια
- Απλώνουμε σε κάθε μία τορτίγια απο ενα κουταλάκι χούμους και μουστράρδα, προσθέτουμε το καλαμπόκι και τα φασόλια, το μίγα σοτέ που φτιάξαμε και τέλος τα αγγουράκια και τα φύλλα βασιλικού. Τυλίγουμε και απολαμβάνουμε.