Χωρίς ζωικά προϊόντα, αυτό το κέικ είναι απο τα λίγα που τρώς και τρελένεσαι. Φούλ σοκολατένιο αφράτο και υγρό.
Φυσικά και αυτή μία ακόμα συνταγή της τεμπέλας, του φοιτητή, της βίγκαν ακτιβίστριας, του θρήσκου γείτονα… και μπορώ να σας βρώ κι άλλα, αλλα το πιάσατε το νόημα νομίζω. Θέλει μόνο ανακάτεμα σε ένα μπολ. Άντε αν εχετε και κανα σουρωτηράκι να κοσκινίσετε το κακάο για να μη σβολιάσει στο μίγμα. Αυτό είναι! ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ! ΥΠΕΡΟΧΟ!
Εσύ που διαβάζεις, μή κάθεσαι σε βλέπω, ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ αυτο το κέικ!!! Θα σου πάρει 15 λεπτά ΜΟΝΟ!! Σου έχω και άσμα ντε! πάτα πλέι παρακάτω και μπές στη κουζίνα.
[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=jQZSE-WhHWU” align=”center” /]
Vegan Κέικ Σοκολάτας - Της Τεμπέλας
Εκτύπωσε τη συνταγόλα Αποθήκευσε την στο Pinterest Βαθμολόγησε ή Άφησε σχόλιοΥλικά
- 200 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (1 κούπα του νεςκαφέ-κοκκινη)
- 200 γρ. ζάχαρη λευκή (1 κούπα του νεςκαφέ-κοκκινη)
- 4 κ.σ. κακάο
- 5 κ.σ. ηλιέλαιο
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική σκόνη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. ξίδι λευκό
- 250 ml νερό
- 2 φιαλίδια βανιλίνη
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, την μαγειρική σόδα, ρίχνουμε το αλάτι, τη ζάχαρη τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το νερό, το λάδι και το ξίδι και ανακατεύουμε ώσπου να έχουμε ένα λείο χυλό.
- Τοποθετούμε λαδόκολλα σε μία φόρμα για κέικ. (SOS αν δεν το κάνουμε θα μας κολλήσει στη φόρμα. στην πρωτη μου δοκιμή απλώς λάδωσα τη φόρμα και μου κόλλησε. με την λαδόκολλα ηταν τέλειο). Ρίχνουμε το μίγμα και το ψήνουμε για 45 λεπτά.