200γρ.Αλεύρι για όλες τις χρήσεις(1 κούπα του νεςκαφέ-κοκκινη)
200γρ.ζάχαρη λευκή(1 κούπα του νεςκαφέ-κοκκινη)
4κ.σ.κακάο
5κ.σ.ηλιέλαιο
1κ.γ.σόδα μαγειρική σκόνη
1/2κ.γ.αλάτι
1κ.σ.ξίδι λευκό
250mlνερό
2φιαλίδιαβανιλίνη
Οδηγίες
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, την μαγειρική σόδα, ρίχνουμε το αλάτι, τη ζάχαρη τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το νερό, το λάδι και το ξίδι και ανακατεύουμε ώσπου να έχουμε ένα λείο χυλό.
Τοποθετούμε λαδόκολλα σε μία φόρμα για κέικ. (SOS αν δεν το κάνουμε θα μας κολλήσει στη φόρμα. στην πρωτη μου δοκιμή απλώς λάδωσα τη φόρμα και μου κόλλησε. με την λαδόκολλα ηταν τέλειο). Ρίχνουμε το μίγμα και το ψήνουμε για 45 λεπτά.