Pasta Caponata (Ιταλική μακαρονάδα με Λαχανικά)

197

Pasta Caponata! Η υπέροχη Ιταλική μακαρονάδα εμπνευσμένη από το φαγητό κατσαρόλας “καπονάτα” που το φτιάχνουν με μελιτζάνες, λαχανικά και τομάτες στη Σικελία! Εγώ χρησιμοποιώ λιγκουίνι μιας που είναι ιδανικά σε πλάτος για να κρατάνε την πλούσια σάλτσα σε κάθε μπουκιά! Είναι Vegan / Νηστίσιμη, και πολύ-πολύ νόστιμη!! Δοκιμάστε την!




pasta caponata

Pasta Caponata

5 from 4 votes
Εκτύπωσε τη συνταγόλα Αποθήκευσε την στο Pinterest Βαθμολόγησε ή Άφησε σχόλιο
Κουζίνα: Ιταλική
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 minutes
Χρόνος Μαγειρέματος: 25 minutes
Συνολικός Χρόνος: 35 minutes
Μερίδες : 4 μερίδες

Υλικά

  • 500 γρ ζυμαρικά λιγκουίνι
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. κάπαρη
  • 1 κ.σ. ελιές καθαρισμένες απο το κουκούτσι
  • 400 γρ τοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Οδηγίες

Για τα ζυμαρικά

  • Βάζουμε στην φωτιά μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και όταν βράσει προσθέτουμε τα λιγκουίνι για να βράσουν στα λεπτά που μας λέει η συσκευασία. Κρατήστε χρονό με το κινητό σας!

Για την Σάλτσα

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε την μελιτζάνα κομμένη σε μικρούς κύβους με το μισό ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι ώσπου να μαλακώσει καλά. Θα απορροφήσει όλο το λάδι αλλά δεν χρειάζεται να προσθέτε επιπλέον θα μαγειρευθεί μιά χαρά.
  • Αφου μαλακώσει η μελιτζάνα την αφαιρούμε σε ενα πιάτο και στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για να μαλακώσουν και να παρουν χρώμα.
  • Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο τοματάκι και το κολοκυθάκι και ανακατεύουμε για 5′ ώσπου να μαλακώσει.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι την μαγειρεμένη μελιτζάνα, την κάπαρη τις ελιές και τον μισό μαιντανό και ανακατεύουμε για 5′ ώσπου να δέσει η σάλτσα μας. Δοκιμάστε λίγο την σάλτσα και αλατοπιπερώστε αναλογα τα γούστα σας. 

Μικρά Μυστικά

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα κύβο ζωμό λαχανικών για έξτρα γεύση.
  • Προσοχή όμως στους κύβους εάν είστε χορτοφάγοι/ vegan, συνήθως περιέχουν ζωικά συστατικά. Μπορείτε όμως να φτιάξετε δικό σας ζωμό λαχανικών για εξτρα νοστιμιά παντού, και να τον διατηρήσετε στην κατάψυξη! 
Μοιρασέ το στο Facebook Σχολίασε , Ρώτα με κάτι ή Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!
8
ΤΕΛΕΙΟ
1
2
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes

Join the Conversation

  1. Νοκολετα says:

    5 stars
    Την έχω φτιάξει και είναι τέλεια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία




Close
Μάνα μου! .
Ξέρω τι Έφαγες Πέρσι το Καλοκαίρι © Copyright 2025. All rights reserved.
Close