Παραδοσιακό Ελληνικό φαγητό θα έλεγα. Υπέροχο με την σαλτσούλα του, τα αρωματικά του και τα λαχανικά του. Εάν με βάζατε να ψηφίσω ένα μεσογειακό πιάτο το οποίο να αντιπροσωπευει την Ελλάδα, θα ήταν αυτό. Υπέροχη μοσχομυριστή συνταγή για φασόλια γίγαντες στον φούρνο λοιπόν. Απολαύστε την!

Θα χρειαστούμε ένα πυρέξ ή μία γάστρα. Χρόνος προετοιμασίας: μία μέρα μούλιασμα, 20′ προετοιμασία υλικών Χρόνος μαγειρέματος: 2 μιση ώρες περίπου.

Υλικά

  • 500 γρ. φασόλια γίγαντες
  • 1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 250 γρμ. τριμμένη τομάτα (υπάρχει και έτοιμη τριμμένη σε χάρτινες συσκευασίες στο σουπερμάρκετ)
  • 3 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • άνιθο ψιλοκομμένο
  • 3-4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη(εάν δεν έχετε παραλείψτε την αλλα πραγματικά αξίζει η μυρωδιά)
  • 3  καρότα σε φέτες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3-4 σκελίδες μέτριες σκόρδο
  • 100γρ ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Πώς το φτιάχνουμε

  1. Μουλιάζουμε από την προηγούμενη μέρα τους γίγαντες σε μπόλικο νερό
  2. Την επόμενη μέρα τους βράζουμε σε κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν, αλλάζοντας το πρώτο νερό(περίπου 40-60λεπτά ή όσο πάρει)
  3. Όταν βράσουν τα φασόλια μας και ειναι μαλακά προσθέτουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και τις πιπεριές, τα καρότα, και αφήνουμε ώσπου αν μαλακώσουν τα καρότα μας.
  4. Έπειτα προσθέτουμε τη τριμμένη ντομάτα και τον πελτέ στην ίδια κατσαρόλα και αφήνουμε πάλι να πάρει μια βράση
  5. Τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον άνιθο και μαϊντανό, και τα μπαχαρικά μας
  6. Αδειάζουμε στην γάστρα μας ή ένα πυρέξ βάζουμε τα κλωναράκια ρίγανης, σκεπάζουμε, και ψήνουμε στους 190°C για μιάμιση ώρα περίπου. Θα είναι ετοιμο το φαγητό μας όταν έχει πιεί τα υγρά του και κάνει μία ωραία σάλτσα όπως στις φωτογραφίες κάτω.

Καλή Απόλαυση!

 

γιγαντες γιγαντες γιγαντες γιγαντες γιγαντες

1
ΤΕΛΕΙΟ
0
2
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close
Μάνα μου! .
Ξέρω τι Έφαγες Πέρσι το Καλοκαίρι © Copyright 2025. All rights reserved.
Close