Να παίζουν τα τρανζίστορ τ’ αμερικάνικα… που λέει και η Μαρινέλα στο άσμα. Σας έχω σε αυτήν τη συνταγή την αγαπημένη μου αμερικανική παραδοσιακή συνταγή για κέικ μπανάνα. ΜΟΝΑΔΙΚΗ-ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ-ΦΑΜΠΙΟΥΛΟΥΣ-ΜΑΡΒΕΛΟΥΣ σας λέω! Πρέπει να την κάνετε! Μυρίζει όλο το σπίτι μπανάνα-βανίλια. Το σημερινό που έφτιαξα εξαφανίστηκε ήδη. Γράψτε συνταγή:
Υλικά
- 170γρ βούτυρο αγελαδινό
- 350γρ ζάχαρη
- 2 αβγά
- 3 μπανάνες ώριμες
- 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. Μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. baking powder
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 5 βανίλιες(φιαλίδια)
Πώς το φτιάχνουμε
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190οC
- Λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με τη ζάχαρη με ένα σύρμα ή με ένα μίξερ χειρός. (εάν δεν έχετε μίξερ το σύρμα ζαχαροπλαστικής θα κάνει μια χαρά τη δουλειά. Εάν δεν έχετε και σύρμα ανακατέψτε καλά με ένα πιρούνι. Λίγο ντροπή όμως βρε παιδιά… αααα ξέρω φοιτητής παίζει να είσαι εσύ… Σε κατάλαβα από τη φωνή! χαχα… Πάρε ένα σύρμα όμως, είναι πολύ χρήσιμο και φθηνό, ντε!)
- Λιώνουμε τις μπανάνες και τις προσθέτουμε στο μίγμα
- Χτυπάμε λίγο τα αυγά και τα προσθέτουμε και αυτά και ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα χωριστό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι τη σόδα, το baking powder, το αλάτι και τις βανίλιες. Για ποιο αφράτο τελικό αποτέλεσμα εάν έχουμε ένα μικρο στραγγιστήρι με σήτα, περνάμε όλα τα υλικά σε αυτό το βήμα από τη σήτα ώστε να “ελαφρύνουν” οι σκόνες μας. Πιστέψτε με, έτσι θα ανακατευθούν ποιο καλά τα στερεά με τα υγρά μας υλικά στο επόμενο βήμα και θα αφρατέψει το μίγμα μας με αποτέλεσμα να ψηθεί και καλύτερα.
- Ανακατέψτε τα στερεά μας υλικά με τα υγρά. Μην το παρακάνετε. Θέλει ίσα-ίσα να αναμειχθούν.
- Βουτυρώστε μια φόρμα για κέικ και πασπαλίστε με αλεύρι γύρω τα τοιχώματα για να μην κολλάει. Ρίξτε το μίγμα μέσα.
- Ψήστε στους 190οC για 60 λεπτά στον αέρα.
Διατηρείτε στο ψυγείο για μέρες αλλά εάν το κρατήσετε και δε μοιράσετε σε φίλους δε σας εγγυώμαι πως δε θα το φάτε όλο μόνοι σας… Ξέρω τι έφαγες… 😉
You already used all votes