Νόστιμο απλό και εντυπωσιακό πλιγούρι με μυρωδικά για να συνοδέψετε τα πιάτα σας.

 

Υλικά

  • 50ml ελαιόλαδο

  • 1 κούπα πλιγούρι

  • 2  κλωναράκια ψιλοκομμένο θυμμάρι (μόνο τα φύλλα)

  • 4-5 φυλλα μέντας

  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο (μόνο τα φύλλα)

  • 1λίτρο νερό

  • ξύσμα από 1 λεμόνι

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • 1 κουταλια της σούπας αγελαδινό βούτυρο

Πως το φτιάχνουμε

  1.  Βάζουμε όλα μας τα υλικά εκτός απο το βούτυρο σε μία κατσαρόλα με το νερό για 15-20 λεπτά για να βράσουν.
  2. Στραγγίζουμε, ξαναβάζουμε στην φωτια την κατσαρόλα, προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει και ρίχνουμε το πλιγούρι. Ανακατέυουμε. Σερβίρουμε με λιγο λεμόνι.

O Τρόπος της τεμπέλας…

 Εναλλακτικά για τις τεμπέλες φίλες και φίλους στο 1 λιτρο νερό προσθέστε 2 τεμάχια Mπουκέτο Μυρωδικών Κnorr «Σπιτικός» κατευθείαν μόλις βρασει το νερό, ρίξτε το πλιγούρι σας, στραγγίξτε και βουτυρώστε.