Ξέρω τι έφαγες όταν κρύωνες… Ε, ναι. Χειμώνας χωρις τις αγαπημένες μας σούπες δεν ειναι χειμώνας… Αυτή ειναι μία απο τις αγαπημένες μου χειμωνιάτικες βελουτέ σούπες . Λίγο καυτερή λόγω του τζίντζερ το οποίο το βράζουμε και το αφήνουμε μέσα όταν πολτοποιούμε…. πολύ-πολύ απαλή και πλούσια σε φυτικές ίνες. Εαν είστε κρυωμένοι μην το σκέφτεστε… Σούπα φάρμακο λεω ντε! φάε κόοοοσμε! Εδώ η καλή σούπα… και τέτοια…
Υλικά
-
4 κρεμμύδια κοκκινα
-
2 κεμμύδια άσπρα
-
2 ντομάτες
-
1 κολοκύθι
-
4-5 μανιτάρια άσπρα
-
1/2 μικρό λάχανο
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
50γρ φέσκο τζίντζερ
-
2-3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
-
1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο
-
μια χούφτα μαιντανό
-
150ml κρέμα γαλακτος
-
200γρ τυρί κρέμα
-
50γρ βουτυρο
-
50γρ ελαιολαδο
-
αλάτι
-
πιπέρι
Πως την φτιάχνουμε
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα 2 1/2 λίτρα νερό, χονδροκόβουμε ολα μας τα λαχανικά μαζί με το τζιντζερ κομμένο σε λωρίδες και όλα μας τα μυρωδικά χωρις τα κλωναράκια τους (μόνο τα φύλλα).
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι το ελαιόλαδο και βράζουμε για 30 λεπτα.
- Προσθέτουμε την κρέμα γαλακτος το βούτυρο και το τυρί κέμα και μαγειρευούμε για ακόμη 5 λεπτα.
Μετά πολτοποιούμε με το μούλτι μας ή με το ραβδομπλέντερ (πολυ μεγάλη ευκολία για τις σούπες) και έχουμε την τέλεια βελουτέ υφή. - Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγο τυρί Camembert για έξτρα γεύση.