Αμερικάνα με τα όλα της γιατί και ταπεραμέντο έχει και πρωτεΐνη μπόλικη έχει και είναι και άκρως θρεπτική.
Την ονόμασα αμερικάνα όχι τυχαία. Καταρχήν δέν εχει τομάτα και κρέας όπως η Ελληνική στραπατσάδα. Είναι μία βασική συνταγή αβγών πρωινού που τρώνε κατα κόρον στις αγγλόφωνες χώρες (Αμερική, Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο) με διάφορες παραλλαγές ανα χώρα.
Παρακάτω σου δίνω τη συνταγή που μου άρεσε περισσότερο γιατί δεν διαφέρουν και πολύ. Ε, να μην επιλέξω και άσμα για τη συνταγή; ΑΦΟΥ το καθιερώσαμε βρε καρντάσι! ΠΑΤΑ ΠΛΕΪ, ΚΑΙ ΜΠΕΣ ΣΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΝΑ ΜΟΥ!
Να κεράσω κανά μπέργκερ, να κεράσω ντόκτορ πέπερ
Imiz
Ακούς κι εσύ ραπιές ή Red Hot Chilly Pepper;
Εμείς εδώ γιορτάζουμε 25η Μαρτίου
Εσείς με τον Tom Cruise την 4η Ιουλίου;
Ξέρεις στην Αστόρια κάνα πατριωτάκι;
Θυμάσαι τον Tom Selleck όταν είχε το μουστάκι;
Στραπατσάδα “Αμερικάνα”
Υλικά
- 2 αβγά μεγάλα
- 5 κ.σ. κρέμα γάλακτος light ή πλήρης
- 1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό, ή μαργαρίνη με βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αβγά ώσπου απλά να σπάσουμε και να ανακατέψουμε τους κρόκους με τα ασπράδια. (μη το παρακάνεις δηλαδή μανα μου, δε θελουμε να γίνει αφρός)
- Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε για να ενσωματωθεί στα αβγά.
- Σε αυτό το στάδιο ρίχνουμε και μία-δύο τσιμπιές αλάτι. Ζεσταίνουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι για ένα-δύο λεπτά, προσθέτουμε μία κουταλιά βούτυρο και λίγο πρίν λιώσει τελείως προσθέτουμε το μίγμα με τα αβγά. Προσοχή εδώ μάνα μου: εαν αφήσεις να λιώσει εντελώς το βούτυρο μπορεί να μη το προλάβεις και θα καεί/μαυρίσει. ΔΕ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ. Αρα ακολούθα τις οδηγίες και προσθεσε τα αβγά λίγο ΠΡΙΝ λιώσει τελείως το βούτυρο.
- Αφού έχεις ρίξει τα αβγά στο βούτυρο τα ΑΦΗΝΕΙΣ να κάτσουν ΧΩΡΙΣ να ανακατέψεις για 20 δευτερόλεπτα. Μετά τον βασανιστικό αυτό χρόνο των 20 δευτερολέπτων ανακάτεψε τα ελαφρά κουνώντας τα υγρά σημεία ώστε να μαγειρευτούν ομοιόμορφα. Απομακρύνεις τα χέρια από το τηγάνι για ακόμη 20 βασανιστικά δευτερόλεπτα και το αφήνεις να ψηθεί.
- Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία των βασανιστικών δευτερολέπτων και του ανακατέματος ώσπου να ψηθούν τα αβγά. Δε χρειαζεται να τα παραψήσεις, το ιδανικό είναι να έχουν μια ελαφριά γυαλάδα στην επιφάνεια σαν να νομίζεις ότι θα ήθελαν ακόμα ένα τελευταίο λεπτό για να ψηθούν. Εκείνη η στιγμή είναι η μοιραία που πρέπει να τα βγάλεις και ας πιστεύεις πως θα σε μάλωνε η γιαγιά σου. Τα αφήνεις να κάτσουν για ένα λεπτό γιατι το μαγείρεμα συνεχίζεται με την θερμότητα και σερβίρεις αμέσως μετα. Χοντρο τρίβεις και λίγο φρέσκο πιπέρι και είσαι άρχοντας. Ή αρχόντισσα. Δεν μου πέφτει λόγος.