Σως / ντρέσινγκ για Σαλάτες με Ταχίνι, μουστάρδα, μέλι αλλά και ένα μυστικό συστατικό που θα σε κάνει να κλάψεις από γευστική ηδονή! Το καβουρδισμένο σησαμέλαιο! Δένει απίστευτα τέλεια με το ταχίνι και δίνει αυτή την καβουρντισμένη γεύση που δε βρίσκεις εύκολα με αντικατάσταση υλικού.

Σως για Σαλάτες με Ταχίνι. ντρέσινγκ

Τσέκαρε τις φωτογραφίες μου στο Instagram εδώ

Φυσικά, εάν δεν έχεις μπορείς να το αντικαταστήσεις με ελαιόλαδο αλλά θα είναι μια τελείως διαφορετική συνταγή από άποψη γεύσης. Άκουσε με μάνα μου, όταν θα είσαι στο ράφι με τα ασιατικά στο σουπερμάρκετ πάρε ένα μικρό μπουκαλάκι καβουρντισμένο σησαμέλαιο και όταν φτιάχνεις ντρέσινγκ σαλάτας και ψητά λαχανικά θα με ευγνωμονείς.

Η πιο συχνή ερώτηση της συνταγόλας στα σόσιαλ είναι αυτή και σας την επισυνάπτω:

Ερώτηση σησαμέλαιο.

Σως για Σαλάτες με Ταχίνι. ντρέσινγκ

Σως για Σαλάτες με Ταχίνι (ντρέσινγκ)

Σως / ντρέσινγκ για Σαλάτες με Ταχίνι, μουστάρδα, μέλι αλλά και ένα μυστικό συστατικό που θα σε κάνει να κλάψεις από γευστική ηδονή! Το καβουρδισμένο σησαμέλαιο!
5 from 4 votes
Εκτύπωση Αποθήκευσε στο Pinterest Βαθμολόγησε
Πιάτο: ντρέσινγκ/σως/σάλτσες
Κουζίνα: Αμερικάνικη, Ασιατική, Ελληνική
Διαιτιτικό: Gluten Free, Vegetarian
Keyword: για σαλάτες, ντρέσινγκ, σαλάτα, σάλτσα, σως
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 minutes
Συνολικός Χρόνος: 15 minutes
Μερίδες (μπορείς να προσαρμόσεις): 6 μερίδες
Θερμίδες: 162kcal

Εξοπλισμός που Χρειάζεσαι

  • σέικερ

Υλικά

  • 60 γρ. ταχίνι
  • 60 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 20 γρ. σησαμέλαιο το βρίσκουμε σε καταστήματα με ασιατικά. Θα κανει τη διαφορά στη γευση, αλλα εαν δε με ακουσεις αντικατέστησέ το με ελαιολαδο.
  • 60 γρ. νερό κρύο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. μουστάρδα dijon κατά προτίμηση αλλά εάν εισαι "basic" βάλε απλή τι να σε κανω. χαχα
  • 1 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου/ σιρόπι αγαυης για να γινει vegan
  • ½ κ.γ. αλάτι

Οδηγίες

  • Βάζουμε όλα τα υλικά με ΤΟ ΜΙΣΟ νερό της συνταγής σε ενα σέικερ (ή βάζο με καπάκι) και τα κουνάμε καλά.
  • Ανοίγουμε και σταδιακά προσθέτουμε και το υπολοιπο νερό και κουνάμε ώσπου να έχουμε την πυκνότητα που θέλουμε. Η ιδανική πυκνότητα/υφή είναι τόσο παχύρρευστη όσο οι σως του εμπορίου.

Μικρά Μυστικά

  • Αποθηκεύουμε στο ψυγείο για μια με μιάμιση εβδομάδα.
  • Όσο μένει στο ψυγείο το ντρέσινγκ πηχτώνει. Μπορούμε να προσθέσουμε νερό και να ανακατέψουμε για να το αραιώσουμε και πάλι. 
  • Ιδανικό ντρέσινγκ για ψητά λαχανικά: φασολάκια, πατάτες ψητές, μπρόκολο κουνουπίδι -ιου- και πράσινες σαλάτες. 
 
 

Διατροφικές Πληροφορίες

Serving: 1μερίδα /6 | Θερμίδες: 162kcal | Υδατάνθρακες: 6γρ. | Πρωτεΐνη: 2γρ. | Λιπαρά: 15γρ. | Κορεσμένα Λιπαρά: 2γρ. | Πολυακόρεστα Λιπαρά: 3g | Μονοακόρεστα Λιπαρά: 9g | Αλάτι: 229mg | Κάλιο: 62mg | Φυτικές Ίνες: 1γρ. | Σάκχαρα: 3γρ. | Vitamin A: 9IU | Vitamin C: 4mg | Ασβέστιο: 18mg | Σίδηρος: 1mg
Μοιρασέ το στο Facebook Σχολίασε , Ρώτα με κάτι ή Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!
Google NewsΑκολουθήστε το μπλόγκ μαγειρικής μου στο google news, πατώντας το αστεράκι, για να σας έρχονται όλες οι καινούριες συνταγές μου στις ειδήσεις σας! 

4
ΤΕΛΕΙΟ
0
1
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes