Σως / ντρέσινγκ για Σαλάτες με Ταχίνι, μουστάρδα, μέλι αλλά και ένα μυστικό συστατικό που θα σε κάνει να κλάψεις από γευστική ηδονή! Το καβουρδισμένο σησαμέλαιο!
20γρ.σησαμέλαιοτο βρίσκουμε σε καταστήματα με ασιατικά. Θα κανει τη διαφορά στη γευση, αλλα εαν δε με ακουσεις αντικατέστησέ το με ελαιολαδο.
60γρ.νερό κρύο
1σκελίδασκόρδολιωμένο
3κ.σ.χυμό λεμονιού
1κ.σ.μουστάρδαdijon κατά προτίμηση αλλά εάν εισαι "basic" βάλε απλή τι να σε κανω. χαχα
1κ.σ.μέλιή σιρόπι σφενδάμου/ σιρόπι αγαυης για να γινει vegan
½κ.γ.αλάτι
Οδηγίες
Βάζουμε όλα τα υλικά με ΤΟ ΜΙΣΟ νερό της συνταγής σε ενα σέικερ (ή βάζο με καπάκι) και τα κουνάμε καλά.
Ανοίγουμε και σταδιακά προσθέτουμε και το υπολοιπο νερό και κουνάμε ώσπου να έχουμε την πυκνότητα που θέλουμε. Η ιδανική πυκνότητα/υφή είναι τόσο παχύρρευστη όσο οι σως του εμπορίου.
Μικρά Μυστικά
Αποθηκεύουμε στο ψυγείο για μια με μιάμιση εβδομάδα.
Όσο μένει στο ψυγείο το ντρέσινγκ πηχτώνει. Μπορούμε να προσθέσουμε νερό και να ανακατέψουμε για να το αραιώσουμε και πάλι.
Ιδανικό ντρέσινγκ για ψητά λαχανικά: φασολάκια, πατάτες ψητές, μπρόκολο κουνουπίδι -ιου- και πράσινες σαλάτες.