Σως / ντρέσινγκ για Σαλάτες με Ταχίνι, μουστάρδα, μέλι αλλά και ένα μυστικό συστατικό που θα σε κάνει να κλάψεις από γευστική ηδονή! Το καβουρδισμένο σησαμέλαιο! Δένει απίστευτα τέλεια με το ταχίνι και δίνει αυτή την καβουρντισμένη γεύση που δε βρίσκεις εύκολα με αντικατάσταση υλικού.

Τσέκαρε τις φωτογραφίες μου στο Instagram εδώ
Φυσικά, εάν δεν έχεις μπορείς να το αντικαταστήσεις με ελαιόλαδο αλλά θα είναι μια τελείως διαφορετική συνταγή από άποψη γεύσης. Άκουσε με μάνα μου, όταν θα είσαι στο ράφι με τα ασιατικά στο σουπερμάρκετ πάρε ένα μικρό μπουκαλάκι καβουρντισμένο σησαμέλαιο και όταν φτιάχνεις ντρέσινγκ σαλάτας και ψητά λαχανικά θα με ευγνωμονείς.
Η πιο συχνή ερώτηση της συνταγόλας στα σόσιαλ είναι αυτή και σας την επισυνάπτω:


Σως για Σαλάτες με Ταχίνι (ντρέσινγκ)
Εξοπλισμός που Χρειάζεσαι
- σέικερ
Υλικά
- 60 γρ. ταχίνι
- 60 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 20 γρ. σησαμέλαιο το βρίσκουμε σε καταστήματα με ασιατικά. Θα κανει τη διαφορά στη γευση, αλλα εαν δε με ακουσεις αντικατέστησέ το με ελαιολαδο.
- 60 γρ. νερό κρύο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. μουστάρδα dijon κατά προτίμηση αλλά εάν εισαι "basic" βάλε απλή τι να σε κανω. χαχα
- 1 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου/ σιρόπι αγαυης για να γινει vegan
- ½ κ.γ. αλάτι
Οδηγίες
- Βάζουμε όλα τα υλικά με ΤΟ ΜΙΣΟ νερό της συνταγής σε ενα σέικερ (ή βάζο με καπάκι) και τα κουνάμε καλά.
- Ανοίγουμε και σταδιακά προσθέτουμε και το υπολοιπο νερό και κουνάμε ώσπου να έχουμε την πυκνότητα που θέλουμε. Η ιδανική πυκνότητα/υφή είναι τόσο παχύρρευστη όσο οι σως του εμπορίου.
Μικρά Μυστικά
- Αποθηκεύουμε στο ψυγείο για μια με μιάμιση εβδομάδα.
- Όσο μένει στο ψυγείο το ντρέσινγκ πηχτώνει. Μπορούμε να προσθέσουμε νερό και να ανακατέψουμε για να το αραιώσουμε και πάλι.
- Ιδανικό ντρέσινγκ για ψητά λαχανικά: φασολάκια, πατάτες ψητές, μπρόκολο κουνουπίδι -ιου- και πράσινες σαλάτες.
Διατροφικές Πληροφορίες
Ακολουθήστε το μπλόγκ μαγειρικής μου στο google news, πατώντας το αστεράκι, για να σας έρχονται όλες οι καινούριες συνταγές μου στις ειδήσεις σας!
Καταπληκτική σως……μια διευκρίνιση για το σησαμελαιο.Γραφετε ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ.Τι σημαίνει αυτό????Δεν το βάζω όπως είναι η το βάζω σε τηγάνι να το καβουρδίσω στην φωτιά????Ευχαριστώ
Δεν το επεξεργάζεστε εσείς. Υπάρχουν σησαμέλαια από καβουρντισμένο σουσάμι και από νωπό σουσάμι. Τα ξεχωρίζετε ή από την ετικέτα ή πολύ γρήγορα από το χρώμα τους. Τα καβουρντισμένα είναι καφετί ενώ το νωπό είναι χρυσαφένιο σαν το ηλιέλαιο. Το άρωμα στη μια περίπτωση είναι πολύ δυνατό και στην άλλη αρκετά απαλό.