Πανεύκολο Παγωτό Μόκα με 3 υλικά μόνο!
Παγωτό “της τεμπέλας” κανονικότατα χαχα. Γεύση που θυμίζει το παγωτό που μας έφτιαχναν οι “προχώ” γιαγιάδες μας που δεν γούσταραν συμβατικές “σοκολάτες και βανίλιες”.
Λοιπόν, γράψτε συνταγή και κρατήστε την γιατι θα γίνει απο τις αγαπημένες σας!
Θα χρειαστούμε ενα μίξερ να χτυπήσουμε τα υλικά και ενα μπόλ ανοξείδωτο για να παγώσουμε το παγωτό στην κατάψυξη.
Δές και άλλες συνταγές μου για γλυκάκια με “βίνταζ εσάνς”, εδώ:
👉ΑΦΡΑΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΒΓΑ 👉 ΒΡΩΣΙΜΗ ΖΥΜΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ (ΝΑΙ, ΦΑΤΗΝ ΩΜΗ!) 👉 ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΤΕΜΠΕΛΑΣ
Υλικά
- 600ml κρέμα γάλακτος πλήρες (πάνω απο 35% λιπαρά)
- 1 συσκευασία πραλίνα φουντουκιού 400γρ
- 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας στιγμιαίο καφέ σε σκόνη, κατα προτίμηση χωρίς καφεϊνη
Πώς το φτιάχνουμε
- Τοποθετούμε την πραλίνα για 30δευτερόλεπτα στο φουρνο μικροκυμμάτων για να μην ειναι σφιχτή.
- Ρίχνουμε όλα τα υλικα σε ένα μπολ και χτυπάμε με το μίξερ για 3 λεπτά
- Εάν έχουμε παγωτομηχανη βάζουμε το μίγμα για να γίνει το παγωτό μας. Εάν όχι, βάζουμε το μίγμα σε ένα ανοξείδωτο μπόλ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Για να γίνει αφράτο, θέλει για 6-7 ώρες ανα 30 λεπτά να το βγάζουμε και να το χτυπάμε με έναν αβγοδάρτη. (ή το βάζουμε σε παγωτομηχανη). Εαν δεν μας πειράζει και είμαστε λιγο τεμπέληδες/ες το βάζουμε σε μία φόρμα μακρόστενη για κέικ και το αφήνουμε να παγώσει έτσι. Το αποτέλεσμα θα είναι να βγεί ένα σκληρό παγωτό που κόβεται με το μαχαίρι σε φέτες ή κύβους αλλα η γεύση του και η βελούδινη υφή του όταν λιώνει στο στόμα θα σας ανταμείψουν, και φυσικά θα το έχετε φτιάξει μόνοι σας!