Σας έχω δωσει και την δύσκολη βερσιόν που χρειάζεται να περιμένετε για αρκετή ώρα. Σε αυτή τη συνταγή λιγότερο απο μία ωρίτσα αναμονής είναι αρκετή για να δρασει η μαγιά και λίγο πάνω απο μισή ώρα για να ψήσετε την φοκάτσια σας. Βγαίνει απλά υπέροχη και μυρωδάτη!
![ΦΟΚΑΤΣΙΑ](https://i0.wp.com/kserotiefages.gr/wp-content/uploads/2018/03/%CE%A6%CE%9F%CE%9A%CE%91%CE%A4%CE%A3%CE%99%CE%91-%CE%95%CE%A5%CE%9A%CE%9F%CE%9B%CE%97.jpg?fit=300%2C300&ssl=1)
Εύκολη Φοκάτσια (Ιταλικό λαδόψωμο με αρωματικά)
Εκτύπωσε τη συνταγόλα Αποθήκευσε την στο Pinterest Βαθμολόγησε ή Άφησε σχόλιοΜερίδες : 3 Άτομα
Υλικά
Για τη ζύμη
- 480 γρ Αλεύρι σκληρό Νο1 εάν είναι καλοκαίρι ή εχει υγρασία, θα μας παρει λίγο παραπάνω αλεύρι κοντα στα 530γρ συνολο
- 30 γρ ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. μαγιά
- 280 γρ χλιαρό νερό
- 1 1/2 κ.γ. αλάτι
Για το πασπάλισμα
- 40 γρ ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. ξερό δεντρολίβανο
- 1 κ.σ χονδρό αλάτι
- 1/4 κ.γ. ρίγανη τριμμένη καλά προαιρετικά
- 1/4 κ.γ. θυμάρι τριμμένο καλά προαιρετικά
Οδηγίες
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης στο μπολ του μίξερ, με τελευταίο το αλάτι(για να μη καψει την μαγιά μας) και ζυμώνουμε με τον γάντζο για 10'
- Αφήνουνμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 30'
- Σε ένα μεγάλο επίπεδο ταψί τοποθετούμε μια λαδόκολλα και απλώνουμε το ζυμάρι μας σε πάχος ενάμιση εκκατοστού
- Αφήνουμε άλλο ένα τέταρτο της ώρας να φουσκώσει.
- Αφού περάσει ενα τέταρτο, κάνουμε "δαχτυλιές" στην επιφάνεια της πασπασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο και τα αρωματικά μας και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε πάνω κάτω αντιστάσεις ή στον αέρα
Μικρά Μυστικά
Εάν δεν χρησιμοποιήσουμε μίξερ για την ζύμη μας θα πρέπει να αφήσουμε το ζυμάρι για περίπου ακόμη μία ώρα να κάτσει για να αναπτυχθεί η γλουτένη στο πρώτο στάδιο(με το μίξερ το πετυχαίνουμε πολύ πιο γρήγορα).
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!
You already used all votes