Χωνάκια Παγωτού Σπιτικά
Φτιάξε τα δικά σου σπιτικά χωνάκια μάνα μου, εντυπωσίασε τους πάντες και άσε αυτην την ξινομούρα την διπλανή στην πολυκατοικία να ζηλεύει γιατι θα μυρίζει όλος ο όροφος με αυτή τη ζύμη τύπου βάφλας!
Η ζύμη για τα χωνάκια ειναι πανεύκολη. Το μόνο που χρειάζεται λίγο μαεστρία σε αυτη τη συνταγή ειναι ο χρόνος ψησίματος και ο τρόπος που θα δώσεις το σχήμα στα χωνάκια.
Με το που βγούν απ τη φωτιά και ξεκινάνε να κρυώνουν, σκληραίνουν σε λίγα λεπτά και εαν είσαι και λίγο μάστερ ατσουμπαλίασης σαν εμένα θα χαλάσεις κανα δυο χωνάκια στην αρχή. Σου έχω όμως κολπάκι, μη φοβασαι.
Έχει και χειροτεχνία η συνταγή αυτή.
Το κολπάκι λοιπόν που σου εγραφα πιο πάνω ειναι να φτιάξεις ενα κώνο απο αλουμινόχαρτο. Έτσι εχεις οδηγό και θα τυλίγεις εκει τα χωνάκια. Έτσι θα πιάνουν το σωστό σχήμα πρίν κρυώσουν.
Δε χρειάζεται να είναι μεγάλος ο κωνος-οδηγος. Να δες τον δικό μου.
Κάνε λοιπόν επίκληση στις μοίρες να σου γράψουν καλό αποτέλεσμα για το τύλιγμα και μπές στην κουζίνα. Ένα ειναι σίγουρο: η γεύση ειναι απίστευτη! και με λίγη προσπάθεια στο 2ο-3ο χωνάκι θα τα καταφέρεις να φτιάξεις το τέλειο σχήμα!
Χωνάκια Παγωτού Σπιτικά
Εκτύπωση Αποθήκευσε στο Pinterest ΒαθμολόγησεΕξοπλισμός που Χρειάζεσαι
- αντικολλητικό τηγάνι
Υλικά
- 2 αβγά μόνο το ασπράδι
- 120 γρ. ζάχαρη άσπρη
- 4 κ.σ. γάλα
- 2 φιαλίδια βανιλίνη
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 30 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιώμένο
- 1 γρ. αλάτι μια πρέζα. (μα πόσο την σιχαίνομαι αυτή τη λέξη.. ακου εκει μια πρέζα… χαχα)
Για την διακόσμηση
- σοκολάτα λιωμένη
- κουφετάκια ζάχαρης
Οδηγίες
Για τον χυλό
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα ασπράδια, τη ζάχαρη, το γάλα, το αλάτι και τη βανιλίνη και τα ανακατεύουμε καλά με ενα σύρμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε ώσπου να εχουμε ενα λείο μίγμα. ΠΡΟΣΟΧΗ: να μη καίει το λιωμένο βουτυρο οταν το ρίξεις στο μίγμα μάνα μου γιατι θα ανακαλύψεις νέα συνταγή για γλυκά αβγά στραπατσάδα.
Ψήσιμο
- Χρειαζόμαστε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ανάβουμε τη φωτιά στο μέτριο. Δεν προσθέτουμε καθόλου λάδι. Το αφήνουμε για 5 λεπτά να πάρει θερμοκρασία.
- Προσθέτουμε 1 μιση κουταλιά της σούπας χυλό στο καυτό τηγάνι και το απλώνουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης (ή το κουτάλι μας) σε ενα κυκλικό σχήμα. Το αφήνουμε να ψηθεί για 3 λεπτά.
- Γυρνάμε απο την δευτερη πλευρά και αφήνουμε να ψηθεί 1 λεπτό μόνο.
- Όταν ειναι ετοιμο χρησιμοποιούμε τον κώνο-βοηθό ωστε ξεκολώντας το απο το τηγάνι να τυλιχτει σε χωνάκι.
- Προσοχή γιατί με το που βγεί απο τη φωτιά το χωνάκι ξεκινάει αμέσως να σκληραίνει σε υφή οπως τα γνωστά μας τραγανά χωνάκια. Άρα αυτό το στάδιο θα εκπαιδευθείς να το κάνεις σχετικά γρήγορα. Μην ανησυχείς, μετά το δεύτερο χωνάκι θα γίνεις expert, μάνα μου!
Διακόσμηση
- Λιώνουμε λίγη σοκολάτα και βουτάμε την κορυφή απο τα χωνάκια. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι κουβερτούρα θέλουμε λευκή, μαυρη, γάλακτος. Πασπαλίζουμε με τα ζαχαρωτά που θέλουμε.
- Αφου κρυώσουν οι κορυφές, βουτάμε σε σοκολάτα και την βάση απο τα χωνάκια για να καλύψουμε τις τρύπες ώστε να μη τρέχει το παγωτό!