1γρ.αλάτιμια πρέζα. (μα πόσο την σιχαίνομαι αυτή τη λέξη.. ακου εκει μια πρέζα... χαχα)
Για την διακόσμηση
σοκολάταλιωμένη
κουφετάκια ζάχαρης
Οδηγίες
Για τον χυλό
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα ασπράδια, τη ζάχαρη, το γάλα, το αλάτι και τη βανιλίνη και τα ανακατεύουμε καλά με ενα σύρμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε ώσπου να εχουμε ενα λείο μίγμα. ΠΡΟΣΟΧΗ: να μη καίει το λιωμένο βουτυρο οταν το ρίξεις στο μίγμα μάνα μου γιατι θα ανακαλύψεις νέα συνταγή για γλυκά αβγά στραπατσάδα.
Ψήσιμο
Χρειαζόμαστε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ανάβουμε τη φωτιά στο μέτριο. Δεν προσθέτουμε καθόλου λάδι. Το αφήνουμε για 5 λεπτά να πάρει θερμοκρασία.
Προσθέτουμε 1 μιση κουταλιά της σούπας χυλό στο καυτό τηγάνι και το απλώνουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης (ή το κουτάλι μας) σε ενα κυκλικό σχήμα. Το αφήνουμε να ψηθεί για 3 λεπτά.
Γυρνάμε απο την δευτερη πλευρά και αφήνουμε να ψηθεί 1 λεπτό μόνο.
Όταν ειναι ετοιμο χρησιμοποιούμε τον κώνο-βοηθό ωστε ξεκολώντας το απο το τηγάνι να τυλιχτει σε χωνάκι.
Προσοχή γιατί με το που βγεί απο τη φωτιά το χωνάκι ξεκινάει αμέσως να σκληραίνει σε υφή οπως τα γνωστά μας τραγανά χωνάκια. Άρα αυτό το στάδιο θα εκπαιδευθείς να το κάνεις σχετικά γρήγορα. Μην ανησυχείς, μετά το δεύτερο χωνάκι θα γίνεις expert, μάνα μου!
Διακόσμηση
Λιώνουμε λίγη σοκολάτα και βουτάμε την κορυφή απο τα χωνάκια. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι κουβερτούρα θέλουμε λευκή, μαυρη, γάλακτος. Πασπαλίζουμε με τα ζαχαρωτά που θέλουμε.
Αφου κρυώσουν οι κορυφές, βουτάμε σε σοκολάτα και την βάση απο τα χωνάκια για να καλύψουμε τις τρύπες ώστε να μη τρέχει το παγωτό!